Autor Política
12 Agost 2014 a 11:00

CiU vol fomentar la inclusió de les dones en els assajos clínics

Una representació paritària

Lourdes Ciuró, diputada al Congrés per CiU // Imatge del web de CiU

Lourdes Ciuró, diputada al Congrés per CiU // Imatge del web de CiU

La portaveu d’Igualtat de CiU al Congrés dels Diputats, Lourdes Ciuró, defensarà una proposició no de Llei al Congrés amb la que pretén fomentar la inserció de les dones als processos d’assaig clínics. D’aquesta manera vol que els futurs tractaments comptin amb investigacions profundes on hi participin equitativament ambdós sexes de manera que es pugui donar una resposta més precisa al fàrmac.

Malgrat l’any 1993 la Food and Drug Administration (FDA) va exigir la participació femenina en tots els assajos, i va recomanar la inclusió d’ambdós sexes en un nombre adequat per tal de poder detectar millor possibles diferències en les respostes al fàrmac, actualment la presència de les dones encara és molt poc representativa.

Per això, des de CiU es considera necessari i en benefici de la salut pública estudiar l’existència de variacions en la resposta als fàrmacs que pugui tenir la dona atenent factors inherents a ella com ara el cicle menstrual, la menopausa o la fertilitat, entre d’altres qüestions.

Ciuró lamenta que “les dones continuen sent les grans oblidades dels assajos clínics”, i considera oportú “que es prenguin mesures a nivell institucional per contribuir al fet que els futurs avenços en els tractaments i la prevenció que siguin aplicables a les dones, es recolzin en una investigació profunda”.

En conseqüència, la Proposició no de Llei de CiU proposa una actualització de les dades de participació de les dones en els assajos clínics des de l’entrada en vigor de la Llei d’Igualtat; l’impuls de campanyes de conscienciació entre la població i entre la professió mèdica sobre la necessitat d’un reflex més fidel de la comunitat; i l’elaboració d’una guia actualitzada per a la inclusió de les dones com a subjectes d’investigació mèdica per tal de millorar la informació sobre les diferències per sexe i anàlisi de gènere en els assajos clínics.

Switch to mobile version