Autor Societat
22 Agost 2014 a 11:00

Denunciada una veïna de Terrassa per simular un robatori al seu domicili

També s’ha denunciat un home de 36 anys

Foto. Sergi Colomer

Foto. Sergi Colomer

El passat 18 d’agost, la Policia Municipal de Terrassa va intervenir en un habitatge del carrer Bartomeu Amat, després de rebre un avís de presumpte robatori armat i amb violència. Després d’investigar els fets, se sospitava que fos una simulació (veure notícia). Ahir, els Mossos d’Esquadra van confirmar que, efectivament, es tractava d’un robatori simulat.

El 19 d’agost, agents dels Mossos de la comissaria de la Unitat d’Investigació de Mossos d’Esquadra de Terrassa, en col·laboració amb membres de la Policia Municipal de la localitat, van denunciar la veïna, de 58 anys, que havia fingit haver estat assaltada violentament a casa seva, per tal d’aconseguir estafar a la companyia asseguradora. A l’hora de relatar els fets, però, la suposada víctima es va contradir, i a més, part dels objectes que manifestava que li havien robat, van ser trobats al seu propi vehicle, al garatge. Aquest fet va fer despertar les sospites als agents municipals, que creien que la dona no estava explicant la veritat.

Per les circumstàncies observades pels agents municipals i els indicis que van obtenir els agents de la Unitat d’Investigació dels Mossos, així com els efectius del Grup de Policia Científica en les primeres investigacions, la mateixa tarda dels fets ja es va establir la simulació del delicte com a hipòtesi principal. En la segona declaració de la suposada víctima, aquesta va confessar que ella mateixa, amb la col·laboració d’un amic, havia simulat el robatori, amb la finalitat de defraudar la companyia asseguradora. Aquest col·laborador, un home de 36 anys, també ha estat denunciat pels investigadors. Els delictes presumtament comesos – intent de frau a l’asseguradora i denúncia de fets inexistents – poden suposar penes de fins a tres anys de presó i dos mil euros de multa respectivament.

Des del Cos de Mossos d’Esquadra es continuen detectant denúncies falses de tots tipus, malgrat les diverses campanyes informatives i de conscienciació per tal d’evitar-les. Aquestes falses denúncies, que en la major part dels casos finalitzen amb la imputació o fins i tot la detenció dels denunciants fraudulents, comporten que es destinin recursos i efectius policials  a la investigació de delictes inexistents, amb el consegüent perjudici que això comporta al servei de seguretat públic.

Switch to mobile version