Autor Societat
1 Agost 2014 a 18:00

La campanya ‘Puja a la furgo de Prodis’ progressa adequadament

Ja arriba als 300 donatius

Puja a la furgo de Prodis

Puja a la furgo de Prodis // Imatge cedida per Prodis

Amb aquest vídeo s’engegà, el passat 9 de juny, la campanya Puja a la furgo de Prodis (Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca), una campanya de microdonatius amb aportacions de 30€, que pretén recaptar diners per poder renovar la furgoneta que fan servir les persones d’edat avançada amb mobilitat reduïda de la Llar-residència Serra de l’Obac i del Servei de Teràpia Ocupacional Reina de la Pau. Aquesta nova furgo és una Nissan de 7 places, 5 d’elles adaptades per persones amb cadira de rodes, i val 30.000€.

És per això que, amb aquesta campanya, es vol transmetre la necessitat d’aportar finançament, per tal que les persones grans no se sentin soles, i poder obrir Prodis a tothom qui ho necessiti.

Quan només feia un més que s’havia iniciat la campanya, Prodis celebrava que havien arribat a les 200 persones, i ahir 31 de juliol van arribar a les 300. Tot això ho aconsegueixen gràcies a les aportacions desinteressades d’aquells que volen acompanyar al dia a fer el trajecte del projecte Prodis.

De la campanya Puja a la furgo de Prodis, es poden destacar algunes curiositats, com per exemple, que entre les mateixes persones del servei de bugaderia i menjador, que entre tots han recaptat 30€ i volien acompanyar-los, també hi han participat nens, portant els seus estalvis i així posar el seu nom a la furgo. També algunes empreses han volgut fer aportacions, renunciant a posar el nom de l’empresa sinó els noms dels treballadors que han fet recol·lectes. S’han rebut aportacions des de Castelló, Saragossa o Madrid.

Com que a l’agost Prodis fa vacances, i no es podran rebre trucades, animen a tothom a fer una transferència de 30€ al número de compte ES35 2100 0087 6902 0121 3575 de CaixaBank, S.A., indicant com a referència el nom que es vol posar a la furgo i el telèfon, i al mes de setembre es contactarà amb la persona per prendre-li totes les dades.

Prodis també ha volgut contestar algunes de les preguntes més freqüents: no cal que tothom deixi el seu nom, s’accepten donatius anònims, i també es poden posar pseudònims, especialment si es tracta d’una recol·lecta grupal. La donació mínima per persona o col·lectiu, però, és de 30 euros, no es poden fer donacions més petites, tot i que es pot fer una donació de 60 i posar dues vegades el nom. Per fer la donació, durant el mes d’agost es pot fer per transferència, com s’ha explicat, però també trucant al 93 731 10 09 o per mail, a info@prodis.cat. No és obligatori donar una adreça de correu electrònic, només en cas que es vulgui rebre informació sobre la campanya i altres activitats de Prodis.

Prodis és una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre destinada a l’assistència i la promoció integral de les persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral legalment reconegudes. La finalitat de Prodis és possibilitar que totes aquelles persones que no tinguin prou capacitat per ser autònomes puguin gaudir de tots els drets i deures que els confereix la seva condició d’ésser humà, promovent, creant o gestionant els recursos i serveis necessaris. L’objectiu de la fundació són les persones, entenent que per a la millora de la seva qualitat de vida cal expressar al màxim les seves potencialitats, i aconseguir que gaudeixin d’una bona salut, tant en benestar físic com mental, social i moral. En l’actualitat, Prodis atén 304 persones, oferint un total de 377 serveis (281 als tallers i 96 als habitatges), comptant amb 122 professionals i 35 voluntaris.

Switch to mobile version