Autor Entitats
2 Agost 2014 a 13:00

La Ciutat de la Justícia ja disposa de l’Arconte 2

Un nou sistema de gravació de judicis

Ciutat de la Justícia

Imatge del web ciutatdejusticia.com

La setmana passada el Departament de Justícia a la  va finalitzar la implantació d’un nou sistema per a la gravació de judicis, l‘Arconte 2. Aquest sistema aposta per la innovació i la tecnologia i ja s’ha implantat a cinc edificis de la Ciutat de la Justícia. Amb el canvi al nou sistema hi haurà 241 sales, on 96 seran sales de visites, 134 sales multiús, dues d’exploració de menors i les nou restants per les autòpsies.

El desplegament d’aquest sistema de gravació va començar el passat mes d’abril i s’acabarà d’implementar a tot Catalunya el pròxim març del 2015. Durant el febrer es van fer varies proves pilot com a pas previ al desplegament del sistema: una de tècnica al partit judicial de Blanes (5 sales) i un altre a la d’Hospitalet (23 sales).Amb les dues proves pilot i les gravacions a la Ciutat de la Justícia ja s’han gravat més de 18.000 vídeos.

Pel que fa aquest nou sistema, permet la certificació de la vista a través de la signatura electrònica, la dotació de les sales amb Wi-Fi i millora la qualitat d’àudio i vídeoUna de les funcions més interessants és que els professionals autoritzats podran baixar-se les gravacions des de qualsevol lloc a través del seu portal.

Un altre dels aspectes importantsés que a l’Administració li suposarà un gran estalvi d’aproximadament 150.000 euros l’any ja que no serà necessari ni els suports dels Cd’s/DVD’S ni les corresponents màquines expenedoresAltres funcionalitats aportades pel nou sistema són la senzillesa d’ús, la incorporació de dispositius mòbils com a comandaments per a la gestió dels enregistraments, la indexació automàtica per micròfon actiu i la integració amb els sistemes actuals de gestió processal, e-justicia.cat i TEMIS 2.

a implementació del nou sistema inclou, així mateix, sessions de formació adreçades a tot el personal de l’oficina judicial i també als jutges o magistrats que hi vulguin assistir, amb una previsió de formació de més de 9.500 professionals de l’Administració de justícia.

D’aquesta manera el Departament de Justícia continua apostant decididament per la innovació al servei de la ciutadania.

 

 

Switch to mobile version