Autor Entitats
2 Agost 2014 a 12:00

La Generalitat de Catalunya i “la Caixa” subscriuen el conveni d’obra social pel 2014

Impulsaran projectes per valor de 28,5 milions d’euros

Isidre Faine i Andreu Mas-Colel

Isidre Faine i Andreu Mas-Colell // Imatge cedida per La Caixa

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé van signar a principis de setmana a la seu del Departament d’Economia i Coneixement la renovació del conveni de col·laboració en matèria d’obra social que el Govern de la Generalitat manté amb les entitats integrants de la Federació Catalana de Caixes d’Estalvis.

 Enguany, “la Caixa” es compromet a invertir 28,5 milions d’euros en projectes de progrés assistencial, social, cultural i de recerca. El pressupost total s’ha incrementat respecte el de l’any passat, passant de 2oo a 212,2 milions.

La Generalitat dividirà el proveïment en dos trams. El primer, es destinarà a finançar iniciatives socials de molta importància escollits pels representats de les dues entitats, aquest pas suposarà un 80%. Pel que fa el restant 20%, s’invertirà en projectes d’organitzacions sense ànim de lucre que hagi estat seleccionats pel departament de la Generalitat.

 Isidre Fainé, va comentar que “des de fa setze anys, aquest acord amb la Generalitat ratifica la nostra voluntat de contribuir al progrés de la societat catalana. És la mateixa voluntat que va marcar el naixement de l’entitat, fa més d’un segle, i que, tot i els canvis dels darrers temps, mantenim inalterable”.

 D’altra banda, Mas-Colell va destacar el compromís de la fundació de cara a l’obra social i va manifestar que “Aquesta entitat no només ha sabut superar la crisi sinó que n’ha sortit reforçada i la seva fundació ha esdevingut la primera d’Espanya i una de les més importants del món”.

 Al llarg de l’any passat les dues entitats van anar desenvolupant projectes en àmbits socials, d’investigació, culturals i medi ambientals. Les iniciatives de caire social van concentrar un 44% del pressupost. La col·laboració per facilitar beques menjador, el suport a entitats com la Fundació Catalana de l’Esplai, la Fundació Raval Solidari i la Fundació Privada Nenes i Nenes amb càncer en són  exemples concrets.

Switch to mobile version