Autor Opinió
28 Agost 2014 a 17:30

Més a prop de la Targeta Intel•ligent pel transport públic

La PTP fa públiques un seguit de propostes alternatives

Campanya de la PTP // Imatge cedida

Campanya de la PTP // Imatge cedida

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) està treballant a contracorrent per tal d’implementar el nou sistema de pagament intel·ligent del Transport Públic a tota la Regió I de Barcelona. Aquest nou sistema consisteix en un projecte de targeta sense contacte (T-Mobilitat) que es vol implantar a partir del 2015 com a prova pilot, a la zona 1 el 2016, a la resta de zones el 2017 i que hauria de fer desaparèixer el títols magnètics actuals a finals del 2018.

Els canvis que suposa es donen en tres àmbits bàsicament. En el tecnològic perquè es passarà a un sistema de xips com el que es fa servir a l’àrea del Camp de Tarragona, Lleida i Girona i en el comercial perquè permetrà accions noves com el pagament posterior, descomptes personalitzats, ofertes i canvis ràpids en els comptatge de les distàncies. I també significa un canvi important pel que fa a la gestió perquè, en aquest cas, el manteniment de la maquinària de validació i targetes, la seva comercialització i la gestió de la informació del transport públic es preveu subcontractar a un operador privat per més de 70 milions d’euros per un període de 13 a 15 anys.

Totes aquestes operacions les està fent l’ATM en dues direccions. Per un costat s’ha fet un concurs via diàleg competitiu per tal d’arribar a les millors condicions per intentar trobar el gestor del servei i només dues operadores van ser capaces d’arribar fins el final del procés de negociació, de quatre que semblava que podien estar interessades. Per una banda hi havia Opencat, format per 10 empreses d’autocars – Sagalés, Tugsal, Teisa, Alsa, etc – i 3 empreses del sector tecnològic com Informàtica El Corte Inglés, Etra i Xerox i, per l’altra, el Consorci format per CaixaBank, Indra, Fujitsu i l’empresa de transport Moventia – Sarbus -. Finalment la única que va presentar proposta en ferm va ser la segona. Cal veure si en els propers dies, quan acabi el termini, se li acaba de fer la concessió doncs voldrà dir que l’oferta s’adapta al ple de condicions. El contracte en aquest cas superarà els 66 milions d’euros

L’ATM també està duent a terme un altre concurs per tal de definir quin hauria de ser el millor sistema tarifari amb la posada en marxa del nou sistema tecnològic i pensant per tota Catalunya. Aquest concurs té un cost de més de 400 mil euros. L’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), entitat de referència en aquest àmbit al nostre país, es va posicionar al respecte fa uns dies i vet aquí que ens ha semblat que era interessant fer-nos ressò del seu punt de vista.

Segons l’entitat “el sistema tarifari integrat implantat l’any 1999 a l’àrea metropolitana i l’any 2000 a la resta de la regió metropolitana, ha estat un gran avenç pel seu caràcter pioner, pel difícil consens polític i per la seva amplitud d’integració, superior des d’aquell moment a qualsevol altre sistema tarifari espanyol“. La gamma de títols i l’estructura de zones ha quedat però desfassada i ja no s’ajusta a les necessitats de mobilitat actual, “el que no afavoreix la fidelització dels usuaris“.

L’entitat afirma que demanarà a l’ATM que canviï el sistema zonal actual “per un que ni penalitzi els desplaçaments fora de la primera zona ni que castigui els usuaris que fan desplaçaments no repetitius pel que fa a nombre de zones, com passa actualment“. També rebutgen des de l’entitat un sistema tarifari quilomètric pur, “per no distorsionar els transports urbans ni generar excessives diferències entre aquelles persones que es veuen obligades a viure a les zones menys cèntriques de les ciutats“. La PTP diu preferir una T-Mobilitat gestionada públicament o “majoritàriament formada per empreses o entitats públiques” i demanarà “open data” per posar fi a l’opacitat actual de dades i que l’empresa gestora tingui informació privilegiada de la mobilitat a la Regió Metropolitana.

Xavier Boix

Switch to mobile version