Autor Natació
28 Agost 2014 a 11:00

Miguel Vázquez, nou entrenador del primer equip de natació del CN Terrassa

L’avalen els seus bons resultats recents

Miguel Vázquez // Imatge cedida pel CN Terrassa

Miguel Vázquez // Imatge cedida pel CN Terrassa

El Club Natació Terrassa va arribar ahir a un acord amb Miguel Vázquez, que serà el nou entrenador del primer equip de natació la temporada que ve. El tècnic madrileny signarà el contracte la setmana vinent.

Miguel Vázquez arriba avalat per Jordi Murio, que és el coordinador del Programa de Natació, i amb el qual va treballar al Cente d’Alt Rendiment Joaquim Blume de Madrid durant dos anys. El madrileny, de 30 anys, era l’ajudant de Murio i el preparador físic de la selecció espanyola absoluta, i en la segona temporada va dirigir la selecció júnior. La resta de la seva carrera, Miguel Vázquez va ser tècnic del CN Madrid Moscardó, com a entrenador de l’escola de formació, i dels equips infantil, júnior i absolut. El madrileny arriba al CN Terrassa seguint el procés de millora estratègica de la secció de natació que Jordi Murio va posar en marxa el mes de maig passat.

Vázquez ve avalat pels bons resultats que ha aconseguit recentment: Juan Francisco SeguraJosé Manuel Valdivia, nedadors que dirigia al CN Madrid Moscardó, van obtenir medalles als Jocs del Mediterrani que van tenir lloc a Merzin (Turquia) l’any passat. Per una altra banda, Carmen Herrero Héctor Monteagudo van ser campions d’Espanya el passat mes de juliol.

L’entrenador madrileny, llicenciat en Ciències Biològiques per la Universidad Complutense de Madrid (UCM) i especialitzat en Fisiologia de l’Esforç, va reconèixer que Jordi Murio ha estat la figura clau per decidir-se a fer el pas, tot i que no va ser l’únic factor determinant: “El CN Terrassa té pes i potencial. Li veig moltes possibilitats. També ha estat important el fet de poder exercir la tasca docent aquí a Catalunya”. Vázquez ha treballat com a docent a l’Escola de Medicina, Esport i Salut de la Facultat de Medicina de la UCM, i també ha col·laborat amb la mestria de natació que imparteix la Universidad Politécnica de Madrid, i es troba dialogant amb la Universitat Ramon Llull per poder continuar amb aquesta tasca. Com a estudiós de la natació, Vázquez entén que el contacte dels clubs amb les universitats és una via de millora que cal explotar.

Switch to mobile version