Autor Motor
28 Agost 2014 a 12:00

Montmeló celebra el Formula Student Spain 2014

Cada equip ha confeccionat un monoplaça

Imatge cedida per Circuit de Barcelona-Catalunya

Imatge cedida per Circuit de Barcelona-Catalunya

1.300 estudiants d’enginyeria repartits en 51 equips competeixen des d’ahir per proclamar-se campions del Formula Student Spain 2014, que se celebra del 27 al 31 d’agost al Circuit de Catalunya, a Montmeló. Cadascun dels equips ha de crear el seu propi monoplaça i sotmetre’l a diverses proves –tant teòriques com pràctiques- per determinar quin és el millor. El campionat és una oportunitat pels estudiants, que posen en pràctica els seus coneixements i poden obrir-se noves portes al mercat laboral.

Les proves teòriques es realitzen durant els primers tres dies de campionat. Els organitzadors avaluen els coneixements i habilitats de gestió dels participants, la seva destresa en la construcció d’un vehicle i la viabilitat econòmica del seu projecte.

Al cap de setmana és quan arriben les proves pràctiques, les més espectaculars. Serà llavors quan els 51 monoplaces —25 elèctrics i 26 de combustió— es posaran sobre l’asfalt. El dissabte se celebraran dues proves: la d’acceleració i la de comportament en corba. I l’endemà, en el darrer dia de competició, arribarà la més espectacular; la de resistència. Aquest test servirà per avaluar la durabilitat dels vehicles, que competiran en grups de tres.

El campionat, que està obert al públic durant tot el cap de setmana, l’ha organitzat la Societat de Tècnics d’Automoció (STA) amb l’objectiu que es converteixi en un laboratori per als estudiants. Dels 51 equips, 24 estan formats alemanys, 12 per  espanyols, 3 per italians, 2 per belgues i 3 per britànics. La resta d’equips participants provenen d’altres països, com els Estats Units, Suïssa, Polònia o, fins i tot, l’Índia.

Switch to mobile version