Autor Cultura
29 Agost 2014 a 16:00

Presentació del 6è Festival de Circ de Terrassa

Del 2 al 6 de setembre

Joan Centelles, president de l'Associació de veïns de La Maurina; Pep Forn, gerent del Centre Cultural de Terrassa; Amadeu Aguado, regidor de Cultura i Comerç; i Enric Petit, representant de l'Associació Tub d'Assaig 7,70 a la Roda de Premsa de presentació de la 6a edició del Festival de Circ de Terrassa // Foto: Anna Mestre

Joan Centelles, president de l’Associació de veïns de La Maurina; Pep Forn, gerent del Centre Cultural de Terrassa; Amadeu Aguado, regidor de Cultura i Comerç; i Enric Petit, representant de l’Associació Tub d’Assaig 7,70 a la Roda de Premsa de presentació de la 6a edició del Festival de Circ de Terrassa // Foto: Anna Mestre

Aquest matí s’ha celebrat una roda de premsa a l’Ajuntament per presentar la 6a edició del Festival de Circ de Terrassa que tindrà lloc a la ciutat del 2 al 6 de setembre. A l’acte han assistit Amadeu Aguado, regidor de Cultura i Comerç; Enric Petit, representant de l’Associació Tub d’Assaig 7,70; Pep Forn, gerent del Centre Cultural de Terrassa; i Joan Centelles, president de l’Associació de veïns de La Maurina.

Aguado ha encetat les intervencions afirmant que el Festival de Circ de Terrassa “és un projecte de ciutat en temps difícils”, i que “és una prioritat dins els pressupostos” perquè “la cultura no s’atura ni s’ha d’aturar”. El regidor també ha volgut esmentar de manera especial la feina de l’Associació Tub d’Assaig 7,70, i ha afirmat que “són el pal de paller del festival”. De la mateixa manera ha  agraït la col·laboració, des de fa cinc anys, de l’Associació de veïns de La Maurina, de l’Associació de Comerciants de La Maurina, i la del Centre Cultural, a qui ha dedicat un esment especial i ha felicitat per l’especialització en circ que li ha permès una connexió potent amb el festival.

Enric Petit, representant de l’Associació Tub d’Assaig 7,70, ha definit el Festival de Circ com un festival eclèctic on “hi  ha companyies transgressores i alhora companyies clàssiques” a més dels tallers més directes per a totes les edats on pretenen “que la gent s’adoni de la dificultat del circ”. Petit, ha insistit en què “el Festival de Circ es caracteritza perquè no volem etiquetar-nos en un estil de circ. Volem barrejar-ho tot, perquè es pot”.

Pel què fa a les novetats, Petit ha presentat la Gala emergent, on es donarà visibilitat als artistes novells; la obertura de l’Institut Aimerigues per a l’espectacle de la Cia. Ao Vento “Murmurs” i la de la Biblioteca del Districte 4 per a acollir el número de dansa de la mateixa companyia titulat “Una forma quasi cilíndrica”; i finalment, el cicle de cinema sobre circ programat a l’Ateneu Candela.  Petit, també ha aprofitat la seva intervenció per lamentar la pèrdua de la col·laboració habitual de Carrefour pel què fa al finançament de les dietes. En aquest sentit Amadeu Aguado ha afirmat que “treballarem conjuntament per superar aquest atzucac i recuperar aquesta col·laboració”.

Pep Forn, gerent del Centre Cultural de Terrassa, ha comentat que el festival d’enguany “és molt equilibrat, amb companyies d’aquí i de fora, per a gent de totes les edats”. A més, ha afirmat que “els recursos estan molt optimitzats”, i ha afegit que “pocs a pocs festivals hi  ha el nombre de voluntaris que hi ha en aquest”. Una conducta que Aguado ha definit com al “model Terrassa” que es dóna en molts dels grans esdeveniments de cultura de la ciutat.

Forn ha explicat que el Centre Cultural s’encarregarà de les activitats complementàries del festival i ha volgut agrair a l’Associació Tub d’Assaig 7,70 que li hagin permès especialitzar la seva programació en circ i oferir una temporada més completa. També ha recordat que ,malgrat dedicar-se a les activitats complementàries, el Centre Cultural presentarà com a espectacle de cloenda una estrena europea d’un espectacle Iberoamericà de la companyia Organización efímera titulat “Fecha de caducidad”.

Joan Centellles, president de l’Associació de veïns de La Maurina ha volgut agrair els elogis al voluntariat del barri, i ha manifestat la seva satisfacció pel què fa al pòster ja que s’hi veu “la nostra xemeneia “maurinenca” i terrassenca”. Centelles ha acabat la intervenció recordant el gran nombre de morts a Palestina, i demanant que des de tots els governs “s’inverteixi més en circ i menys en armes”.

Pel què fa al pressupost, s’ha incrementat de 24.000€ a 27.000€ respecte a l’any passat malgrat l’aportació municipal segueix essent de 21.000€. En aquest punt, Pep Forn ha volgut explicar que aquest pressupost només contempla les activitats organitzades al carrer, i que per tant no es té comptabilitzat el cost real del Festival.

Per a més informació sobre la programació del 6è Festival de Circ de Terrassa, es pot consultar el següent enllaç: http://terrassainforma.com/2014/08/arriba-la-6a-edicio-del-festival-de-circ-de-terrassa/

Switch to mobile version