Autor Societat
1 Agost 2014 a 13:15

Protecció Civil posa en Prealerta el Pla INUNCAT per la previsió de tempestes

Avui i demà

temps

Foto: Paquita Vallbé

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de tempestes a partir del migdia d’avui al nord oest de Catalunya, la Catalunya Central i les Terres de l’Ebre, i que demà dissabte es podrien estendre a tot el país, sobretot a la Catalunya Central i les comarques de l’interior de Girona.

Es preveu que avui es superi el llindar per intensitat de pluja (20 l/m2 en 30 minuts) sobretot a les comarques de la Catalunya central, Alt Pirineu i Aran, terres de l’Ebre i Ponent, sobretot la Noguera, la Segarra i el Ripollès. Les previsions indiquen xàfecs que poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.

Per demà les previsions indiquen que la situació serà més generalitzada amb una superació del llindar per intensitat de pluja (20 l/m2 en 30 minuts) a tot Catalunya, en especial la Catalunya Central i l’interiro de Girona.

Demà dissabte, els xàfecs també poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Davant la previsió de xàfecs, Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desaigües estan nets de fulles o materials que impedeixin el desguàs correcte. Comproveu també que la bateria del telèfon mòbil està ben carregada per si heu de demanar ajuda. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions

Si conduïu amb pluja extremeu les precaucions, modereu la velocitat i augmenteu la distància de seguretat. Tingueu en compte els consells de conducció amb condicions meteorològiques adverses del Servei Català de Trànsit: http://bit.ly/1l4O9vN

Switch to mobile version