Autor Economia
5 Agost 2014 a 10:00

Reempresa salva prop de quatre empreses catalanes per setmana

Balanç positiu del primer semestre de 2014

Seu de la patronal Cecot

Seu de la patronal Cecot // Foto: Sergi Colomer

 

El Centre de Reempresa de Catalunya ha fet balanç de la gestió realitzada durant el primer semestre d’aquest any en col·laboració amb més de quaranta entitats locals, provincials i autonòmiques a Catalunya i el resultat ha estat molt positiu.

Antoni Abad, president del Centre de Reempresa de Catalunya afirma que “l’equip que composa Reempresa està aconseguint salvaguardar una mitjana de 3,6 empreses catalanes per setmana durant aquest primer trimestre i, tal i com demostren les dades de gestió, exemplifica un model de cooperació públic-privada efectiu i viable”. “L’any 2013 va ser un any especialment intens en quant a l’expansió territorial de la Reempresa i un any de consolidació de processos i metodologies que ens fan arribar a la conclusió de que hem estat capaços de crear un mercat estructurat de la compra-venda de negocis petits a Catalunya”, apunta Abad.

I és que pel que fa al balanç destaca el fet que el 89% del total de les reempreses d’èxit s’han fet a tercers. Fet que anima a pensar que sense un mercat estructurat que actua com a punt de trobada entre cedents i reemprenedors el volum de transaccions hagués estat inferior. Així mateix, un 7,25% de les reempreses d’èxit han estat adquirides pels treballadors, un 3,44% han estat comprades per un familiar i només en el 0,38% dels casos han estat adquirides per socis.

A Catalunya, Reempresa treballa junt amb la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Reus i quaranta ajuntaments i entitats locals més d’aquestes províncies que volen mantenir el teixit empresarial.

L’objectiu del Centre de Reempresa de Catalunya és acompanyar, assessorar i aconseguir salvaguardar mil empreses catalanes abans de l’any 2016” ha subratllat Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya, “i de fet insistirem i farem campanya sota el lema #salvem1000empreses pels canals habituals de difusió que tenim al Centre de Reempresa i amb l’ajuda de totes les entitats que presten el servei i li donen suport”.

A Barcelona és on hi ha el nombre més gran de reempreses d’èxit amb un 78%, seguida per Girona amb un 11%, Tarragona amb un 6% i Lleida amb un 5%. Si analitzem els casos d’èxit per sectors, el Comerç suposa el 33,21%, els Serveis concentren el 30,53%, l’Hostaleria un 30,15% i la Indústria el 6,11%. Pel que fa a la inversió induïda per sectors, el Comerç continua sent el sector que genera més inversió amb un 37,46% del total, seguit dels Serveis amb un 27,90% de la inversió. La Indústria suposa el 16,19% de la inversió induïda i l’Hostaleria el 18,45%.

Si més no el  projecte creix a gran velocitat: 13 reempreses d’èxit l’any 2011, 57 l’any 2012, 101 l’any 2013 i només el 1r semestre de 2014 ja en porta 91 d’èxit. Des de la seva posada en marxa, l’entitat ha donat continuïtat a 262 empreses que tenien previst finalitzar la seva activitat, amb una inversió induïda de 12.022.160 €.

Switch to mobile version