Autor Futbol
27 Agost 2014 a 14:00

Tres jugadors del Terrassa FC, preseleccionats per a la Selecció Catalana UEFA

El dia 16 es coneixerà la llista definitiva

Tres jugadors del Terrassa FC, preseleccionats // Imatge de la web de la Federació Catalana de Futbol

Tres jugadors del Terrassa FC, preseleccionats // Imatge de la web de la Federació Catalana de Futbol

David BataneroIsaac Maldonado Diego Fernández són els noms dels jugadors del Terrassa CF que Toni Almendros, tècnic de la Selecció Catalana Amateur ha inclòs en la llista dels 30 preseleccionats per a disputar la fase intermèdia de la Copa de les Regions UEFA, que es disputarà entre el 23 i el 27 de setembre a Moldàvia. Durant les jornades del 21 i el 28 de setembre, coincidint amb la fase intermèdia d’aquesta competició, no hi haurà partits al grup 5 de la Tercera Divisió Nacional.

La UEFA va fer públic dilluns el calendari dels partits que Catalunya disputarà a la fase intermèdia de la Copa de les Regions UEFA. Tots tres es jugaran a les 16.00h, sobre gespa natural. El primer serà el 23 de setembre, davant l’AF Piatykhatska, d’Ucraïna. Catalunya ja té experiència contra un rival ucraïnès, la Nove Zythia, davant dels quals es van classificar guanyant el partit per 4 gols a 1. El segon partit pels catalans, el dia 25 de setembre, serà davant de l’equip moldau ARF Telenesti, representant dels 14 equips de la regió de Telenesti, que es troba a uns 80km al nord de Chisinau. Enguany celebra el cinquè aniversari. En l’últim partit, el 27 de setembre, la Selecció s’enfrontarà a l’Eastern Region, representants estatals d’Irlanda del Nord, que es preveu el rival més complicat. En la fase final del Vèneto, el juny passat, els nord-irlandesos van perdre un partit (davant el Vèneto per 4 a 1), en van empatar un (davant els hongaresos de Kelety Region per 2 a 2) i en van guanyar un altre, golejant els representants d’Azerbajan, Qaralacha (5 a 2).

La selecció catalana ha disputat dos partits amistosos, en què ha aconseguit dos empats. El primer, davant l’AE Manlleu, el passat 15 d’agost, que va acabar amb derrota de la selecció a la tanda de penals, i l’altre davant la UE Mollet, que en aquest cas va ser derrotada per la selecció des dels onze metres. Aquests dos partits han servit per al seleccionador Toni Almendros per fer proves amb diversos jugadors, fins que ha elaborat la llista dels 30, que quedarà reduïda a 18 abans del dia 16 de setembre, en què es donarà a conèixer els noms dels convocats definitius.

Per a aquests dos partits amistosos, el seleccionador havia comptat ja amb Isaac Maldonado, que va disputar el partit a Manlleu, i amb un altre jugador que ara ha caigut de la llista de preseleccionats, Carles MontoroDiego Fernández, per la seva banda, va jugar la final estatal a Segòvia, i Toni Almendros torna a incloure’l en la preselecció.

La normativa de la selecció amateur especifica que els jugadors participants no poden procedir de clubs que tinguin equips en les categories nacionals; que no poden haver tingut mai un contracte professional i que han d’haver jugat, com a mínim, dues temporades seguides a la territorial que representen.

Catalunya va guanyar la fase estatal de la Copa de les Regions UEFA el passat mes d’abril a Segòvia, davant de la selecció d’Andalusia, guanyant-se així el passi a la fase europea. En l’anterior participació catalana en la fase europea, va arribar a la final, que va perdre davant el Vèneto a la tanda de penals.

Switch to mobile version