Autor Cinema, teatre i televisió
27 Agost 2014 a 17:30

Triplet còmic

Miniteatres no fa vacances

Cartells de tres de les obres programades a Miniteatres aquest agost // Imatges del web de Miniteatres

Cartells de tres de les obres programades a Miniteatres aquest agost // Imatges del web de Miniteatres

COMÈDIA. “Istambul Express” Autor: Abel Jurado. Direcció: Anna Sarrablo. Repartiment: Santi Bayón, i Abel Jurado. // COMÈDIA. “Vacaciones monotemàticas” Autor: Eduard Sala. Direcció: Juan Frendsa. Repartiment: Sergi Cervera i Laura Yuste. // COMÈDIA. “Tothom és de vacances” Autor i director: Sergi Manel Alonso. Repartiment: Maria Asensio i Yolanda Cervera.

L’univers paral·lel de Miniteatres manté les portes obertes durant l’estiu amb propostes fresques, divertides, i relacionades amb les vacances, tal com toca en aquestes dates.

“Istambul Express” explica la història de dos ex-cunyats que es veuen empesos a marxar de viatge a Istambul com a premi per un concurs radiofònic. Julio, interpretat per Abel Jurado, és un jove sensible, enamorat de la vida, amb ganes de fer coses, mentre que Jorge, a qui dóna vida Santi Bayón, és un xicot pessimista, pinxo, i milhomes. En aproximadament 15 minuts, l’autor i actor Abel Jurado, fa que el que semblava un viatge casual i atzarós acabarà descobrint les històries més íntimes de Julio i Jorge, fins a desembocar amb un final sorprenent. Només caldria una mica més de calma i bona lletra a l’arrancada de la peça ja que, una energia massa desbocada va provocar una dicció poc acurada que no permetia entendre tots els parlaments complets. La veu estava col·locada i el treball corporal dels dos actors és fantàstic per construir personatges amb personalitat des de l’estereotip. A més, una brillant direcció d’Anna Sarrablo permet una coreografia vertiginosa en una habitació d’aproximadament sis metres quadrats.

A “Vacaciones monotemáticas” el joc ja comença amb el títol de l’escena, i des d’aquest punt és tot un no parar de riure fins que arrenquen els primers aplaudiments. Una parella jove, formada per Laura i Jose Antonio, interpretats pels veterans de la jove escena catalana, Laura Yuste i Sergi Cervera, marxen de vacances… a l’apartament de la tieta d’ella. Què seriem capaços de fer per lliurar-nos d’unes vacances que en realitat són una tortura? Aquesta és la història de Eduard Sola qui, hàbilment, construeix un gag rere un altre, i en combinació amb la direcció de Juan Frendsa aconsegueixen treure la cara més còmica i tendra de Yuste i Cervera. Dos actors amb recorregut que en aquesta peça mostren l’última essència del teatre: el joc.

Finalment amb “Tothom és de vacances” la darrera producció de l’actor i director Sergi Manel Alonso la diversió està assegurada. La pobra Greta no pot celebrar el seu aniversari perquè a mitjans d’Agost no hi ha ningú amb qui fer-ho. L’única persona que no ha marxat de vacances és l’Alina, la veïna, una dona extravagant amb connexions sobrenaturals que posa la Greta dels nervis. Sota la direcció del mateix Alonso, les actrius Maria Asensio i Yolanda Cervera interpreten aquesta parella de veïnes amb una relació particular que farà reflexionar als espectadors sobre el sentit de la vertadera amistat. El personatge de Yolanda Cervera és apassionant, i impactant per a una peça tan fugaç, com també ho és l’ús de l’exterior com a espai per a trencar l’estretor dels reductes on es veuen confinades aquestes obres de petitíssim format. En definitiva, una obra divertida, tendra, fresca, àgil i amb molt de sentit de l’humor que ben bé podria ser el primer capítol d’una mini sèrie.

Un cop més, la programació de Minitatres supera les expectatives i per permet al públic que no ha marxat de vacances, que ja ha tornat, o que encara les està gaudint, de passar una molt bona estona veient molt de teatre, que encara que “mini”, és teatre de qualitat.

@anna_mestreseg

Switch to mobile version