Autor Entitats
27 Agost 2014 a 13:00

Una vintena d’escoles participen en els Matins d’Experimentació

Els ha organitzat la FUB

Matins d'Experimentació a Navarcles // Foto: FUB

Matins d’Experimentació a Navarcles // Foto: FUB

Una vintena d’escoles i llars d’infants de diverses comarques han participat en la primera edició dels Matins d’Experimentació, que ha organitzat durant aquest curs la Fundació Universitària del Bages (FUB). L’activitat s’ha desenvolupat per primer cop aquest any i ha consistit en portar a les escoles el material elaborat pels alumnes del Grau d’Educació Infantil de la FUB perquè els nens i nenes hi juguessin i hi donessin un nou ús més enllà de l’estrictament pedagògic.

Una mestra, titulada a la FUB, s’ha encarregat de posar-se en contacte amb les escoles i llars d’infants que han participat en el projecte. Alumnes dels cicles infantils de centres del Bages, el Barcelonès, l’Anoia, el Ripollès, el Baix Llobregat, la Segarra, el Maresme i el Vallès Occidental han jugat amb els materials elaborats pels mestres en formació. Les propostes educatives —jocs de tot tipus— s’han dipositat en espais grans, com el gimnàs, per permetre als nens interrelacionar-s’hi amb comoditat, però sempre respectant-los i evitant fer-los malbé.

La iniciativa no només ha estat ben acollida pels alumnes del Curs d’Educació Infantil de la FUB, que han donat una nova vida als seus treballs universitaris, sinó també pels responsables de les escoles i llars infantils participants. Susana Masó, de l’escola bressol L’Alegria de Sant Vicenç dels Horts, explica que ha estat “una molt bona iniciativa” i que els materials aportats pels estudiants de la FUB els han servit per obrir “noves metodologies de treball”. Vist l’èxit de la primera edició dels Matins d’Experimentació, des de la Fundació asseguren que es plantegen repetir-los el curs vinent.

Switch to mobile version