Autor Ensenyament
30 Setembre 2014 a 13:30

11 becats per fer pràctiques a l’estranger comencen la seva formació

La fan a la Cambra de Comerç de Terrassa

Estudiants, representants del PAME i de la CC de Terrassa // Imatge cedida per la CC de Terrassa

Estudiants, representants del PAME i de la CC de Terrassa // Imatge cedida per la CC de Terrassa

Els onze estudiants de Formació Professional que l’any vinent aniran a fer les seves pràctiques a l’estranger van començar ahir la seva formació. La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa va acollir la primera jornada d’un cicle preparatiu que avui continua i s’allargarà fins demà al matí. Els onze joves podran fer pràctiques internacionals gràcies a una beca d’allotjament que han rebut del programa europeu Leonardo da Vinci i a la xarxa Q-Placements.

El cicle de formació l’ha organitzat la Cambra de Terrassa amb la col·laboració de l’Ajuntament, que ha participat en l’activitat a través del Consell de la Formació Professional. Aquest organisme ha estat, precisament, l’encarregat de gestionar i concedir les beques als graduats de qualsevol dels dos cicles de la Formació Professional que les van demanar.

Durant aquesta triple jornada, els estudiants rebran una formació pràctica per treballar aspectes com la interculturalitat o per saber respondre a algunes necessitats que els sorgeixin pel fet de viure i treballar a l’estranger. També es fa un repàs d’idiomes i s’intenta recordar alguns dels aspectes essencials del sector en què treballà cadascun dels alumnes. Els països de destinació dels onze becats seran França, Itàlia, el Regne Unit, Polònia i Bèlgica.

Les ajudes s’han atorgat en el marc del programa Q-Placements, una xarxa que posa en contacte centres de formació i empreses perquè els estudiants graduats de Formació Professional puguin anar a l’estranger a fer les seves pràctiques. Aquest programa es combina per segon any consecutiu amb les beques de mobilitat del Leonardo da Vinci, de manera que els estudiants poden acabar la seva formació sense despeses d’allotjament.

Switch to mobile version