Autor Cultura
30 Setembre 2014 a 10:00

Activitats d’octubre de l’Ateneu Terrassenc

Conferències, tertúlies, tallers i teatre

“Taula rodona, o la joia de ser catalans” // Imatge cedida per l'Ajuntament de Cerdanyola

“Taula rodona, o la joia de ser catalans” // Imatge cedida per l’Ajuntament de Cerdanyola

Aquest mes d’octubre, l’Ateneu Terrassenc presenta diverses activitats i tallers com ara conferències, presentacions de llibres, teatre o tertúlies.

Aquest mateix dijous 2 d’octubre a les 19.30h a l’espai de l’Ateneu, es celebrarà la presentació del llibre “Meucacel”, un recull de poemes de Lluís Codines. Es tracta d’una edició exclusiva amb il·lustracions de David Chaler, presentada per Montse Freixa i amb rapsòdia de Carme Gil de Bernabé.

El dissabte 4 a les 18.00h, i també a l’Ateneu, es representarà l’espectacle teatral “Taula rodona, o la joia de ser catalans”. La peça és un divertiment teatral que Pere Calders va deixar inacabada i Víctor Alexandre va completar.

El dimarts 9 d’octubre a les 19.30h a l’espai de l’Ateneu Terrassenc es celebrarà la conferència titulada “Papa Francesc, una alenada d’aire fresc”, a càrrec del Mossèn Josep Pausas i Mas, ex-arxipreste de Terrassa. I el següent dimarts 14 d’octubre a les 19.30h es desenvoluparà la “Tertúlia” en la qual es llegiran poemes de socis i simpatitzants de l’Associació de Poetes Terrassencs, a càrrec de qui va l’espectacle.

El dijous 16 d’octubre a les 18.00h, a l’Aula Gran de Terrassa es realitzarà l’activitat “L’orgue de la Sagrada Família” a càrrec del professor d’orgue Jordi Figueres i Carreras, i amb realització de Fèlix Torres. El mateix dijous a les 19.30h a l’Ateneu es durà a terme la conferència “Companys i els fets d’octubre de 1934” a càrrec de l’historiador Marc Ferrer.

El divendres 17 d’octubre a les 19.30h, també a l’Ateneu es presentarà el número 7 de la revista-llibre “Vallesos”. En aquesta ocasió, l’edició està dedicada als 75 anys del final de la Guerra Civil al Vallès, amb la participació dels periodistes Ramon Vilageliu, Vicenç Relats, Laura Pinyol i Jaume Valls.

El dimarts 23 a les 19.30h a l’Ateneu es realitzarà la presentació del llibre “Les coses invisibles” de Ramon Tolosa; i el dijous 25 d’octubre es durà a terme la segona part de la sortida cultural titulada “La ruta de l’exili, 2a part. França i la maternitat d’Elna”, a càrrec de l’historiador i educador Dr. Josep Puy.

El dimarts 28 de setembre a les 19.30h es realitzarà el comentari i lectura de “La Terrassa Medieval”, una obra inèdita de Salvador Cardús i Florensa, amb motiu del 65è aniversari de la mort de Mateu Avellaneda. La presentació, que comptarà amb projeccions de les obres de l’artista que acompanyen els textos, serà a càrrec de Francesc Cardús i Grau.

Finalment, el divendres 26 a les 19.30h es celebrarà el sopar tertúlia al restaurant Cal Gendre de Terrassa.

Pel què fa als cursos i tallers d’aquest mes, cal destacar el taller quinzenal d’escriptura literària de la professora Silvia Alcàntara, els dilluns 13 i 27 a les 18.45h; el taller de Rummy, a càrrec de Maria del Carme Canadell, tots els dimecres a les 17.30h; el taller quinzenal de l’art amb fusta, a càrrec de Manuel-Enrique López Romeo i Francesc Milan, els dilluns 6 i 20 a les 18.00h; i els tallers de conversa en llengua anglesa o francesa a càrrec de Pere Guix i Lídia Anoll respectivament.

Per a més informació es pot consultar el web de l’Ateneu Terrassenc.

Switch to mobile version