Autor Política
30 Setembre 2014 a 17:30

Balanç positiu de les campanyes de prevenció d’incendis

Terrassa ha arribat als valors més baixos dels darrers sis anys

Quadre estadístic dels darrers sis anys cedit per l'Ajuntament de Terrassa

Quadre estadístic dels darrers sis anys cedit per l’Ajuntament de Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa ha fet un balanç positiu de les campanyes de prevenció d’incendis forestals de 2014 finalitzades al mes de setembre. Aquest any hi han hagut un total de 24 incendis de poca importància i s’han cremat 0’45 ha. D’aquestes 0’45 Ha, menys de la meitat eren forestals. La bona climatologia, amb més pluges de l’habitual i temperatures mitjanes, ha contribuït als bons resultats de les campanyes. Aquestes xifres són les més baixes dels darrers sis anys.

Els focs produïts, un total de 24, han estats relacionats amb males conductes i negligències, com la crema de restes de poda i altres residus vegetals en horts. El mes que va sofrir més incidents va ser el juny, amb un total de vuit incendis.

L’Ajuntament ha agraït la labor dels Bombers de la Generalitat, el servei municipal de Via Pública i Protecció Civil, la Diputació de Barcelona, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i els Voluntaris Forestals de Terrassa. El bon funcionament dels dispositius de prevenció, vigilància i extinció d’aquestes entitats també ha ajudat a l’èxit de les campanyes. L’actuació de tots aquests cossos ha suposat una inversió total de 43.345 euros

Mesures de prevenció i vigilància

Terrassa programa campanyes i accions de prevenció i vigilància d’incendis forestals entre el 15 de juny i  l’1 de setembre: d’una banda el Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals, i de l’altra el Pla de Vigilància Especial del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Totes dues campanyes es duen a terme amb el suport de diversos organismes.

Pel que fa a actuacions preventives a les urbanitzacions, enguany s’ha treballat al voltant de la urbanització de Can Palet de Vista Alegre, on s’ha reduit la densitat de l’arbrat i s’ha estassat el sotabosc. L’actuació ha comportat una inversió de 43.345 €.

Switch to mobile version