Autor Cultura
11 Setembre 2014 a 11:00

Balanç positiu del cicle d’activitats Som Estiu!

Més de 12.000 assistents

Portada del programa de "Som estiu!" // Imatge de la web de l'Ajuntament

Portada del programa de “Som estiu!” // Imatge de la web de l’Ajuntament

L’Ajuntament ha fet un balanç positiu del cicle d’activitats Som Estiu!. Destaca una gran participació del públic, tant per l’afluència com per la implicació en general. El Servei de Cultura municipal, per la seva banda, destaca l’interès d’aquest programa entre la ciutadania, i el suport que han rebut per part de les entitats dels barris amb la comunicació i realització dels actes.

Enguany el cicle ha registrat 12.463 assistents, una xifra inferior a la de l’any passat, quan se’n van comptabilitzar 12.530. L’any 2012 va ser quan es van assolir els més de 12.000 espectadors, una xifra que s’ha anat consolidant en les darreres edicions.

Pel què fa a la programació, ha tingut un cost de 67.216 euros, i ha inclòs una trentena de propostes artístiques dirigides a tots els públics entre el 16 de juliol i el 6 de setembre. Enguany les activitats de Som Estiu! han inclòs el cicle Sons del Temps, i els Festivals d’Estiu a  Sant Pere i de Circ, així com també un gran ventall de propostes per a tots els tipus de públics dins la seva programació més general.

El Festival de Circ, celebrat entre el 2 i el 6 de setembre, ha estat un any més el cicle amb un major nombre d’assistents, 9.086. Enguany s’han ampliat en dos el nombre d’espais programats, amb la Sala Polivalent de la Biblioteca del Districte 4 i el pati de l’Institut Les Aimerigues, i s’ha ampliat en dues jornades la durada del Festival, que compta amb la col·laboració del Centre Cultural.

Les activitats generals del cicle Som Estiu! han comptat amb 2.191 espectadors, les activitats de Sons del Temps 848, i les del Festival d’Estiu de Sant Pere 338 assistents.

Enguany es va decidir recuperar, com a proposta innovadora, la tradició de la celebració del dia de Sant Roc. En aquesta data, Amar Mende va realitzar un concert amb un repertori confeccionat especialment per a la ocasió a la Plaça del Progrés, que va comptar amb la participació de 200 persones.

Una altra de les novetats va ser el concert adaptat per a persones sordes a càrrec de Noelia Ortiz, celebrat a la Plaça de Can Roca, i que va comptar amb l’assistència de 130 persones. Finalment, la segona edició del cicle de Música Jove a l’Amfiteatre de la Plaça de Catalunya comença a consolidar-se com un espai per al jovent, servint de plataforma de difusió i promoció dels grups terrassencs, i que permet col·laborar amb altres agents implicats en el sector de la música i la joventut. Aquest any han comptat amb la presència de 275 espectadors.

La música clàssica i antiga també ha tingut una bona acollida dins la programació d’estiu de la ciutat, vinculada a espais patrimonials de Terrassa. D’aquesta manera, 848 persones han gaudit del 7è cicle de Sons del Temps, mentre que 338 persones ho han fet amb el 2n Festival d’Estiu de la Seu d’Ègara durant el 18, 19 i 20 de juliol.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Terrassa considera el cicle Som Estiu! un programa d’activitats consolidat que a més de descentralitzar la cultura, garanteix la programació d’actes per a tots els públics durant l’estiu, una època en què es redueix la oferta de la ciutat.

Switch to mobile version