Autor Ensenyament
1 Setembre 2014 a 10:30

BaumannLab impulsa noves beques de creació artística

La convocatòria s’obre avui 1 de setembre
Casa Baumann

El laboratori BaumanLab de suport a la creació del Sevei de Joventut i Lleure Infantil de Terrassa ha impulsat una nova convocatòria de beques pel 2014 amb l’objectiu d’ajudar als joves creadors en el desenvolupament de nous projectes d’arts visuals i processos de creació i producció cultural.

Segons ha informat l’Ajuntament de Terrassa, la convocatòria obre avui 1 de setembre i hi podran optar tots els joves que compleixin els requisits i que es presentin abans del 14 de novembre.

Com a novetat, destaca la beca de Disseny d’Accions Formatives valorada en 2.000 euros que tractarà sobre el disseny d’una proposta en el marc del programa de formació de l’entitat que tingui a veure amb la ciutat de Terrassa: els seus barris, els seus habitants o les seves rodalies. Aquestes propostes formatives hauran d’estar adreçades a persones creadores joves, professionals o entitats que treballin amb joves o joves sense experiència en el treball artístic.

Així doncs, l’objectiu de la convocatòria és fer una recerca de persones professionals per tal que afegeixin un valor al programa de formació del BaumannLab.

Un altre tipus d’ajut són les Beques artístiques, pensades per a projectes d’arts visuals o pensaments contemporanis i s’adreça als joves de fins a 35 anys. Hi ha dues modalitats: una per menors de 20 anys, amb una dotació econòmica de 900 euros i la de 20 anys cap endavant, amb una dotació de 2.000 euros.

La convocatòria d’ajudes als Projectes artístics en entitats d’educació en el lleure està destinada a les entitats de lleure infantil i juvenil, i té com a objectius promoure projectes i iniciatives que utilitzin els processos artístics contemporanis per desenvolupar l’actitud crítica d’infants i joves. Els ajuts pel projecte seleccionat consisteixen en una beca de 550 euros per a la producció de material.

Les beques per a Projectes artístics en contextos educatius s’adrecen al professorat dels centres educatius que treballin amb joves a partir de 12 anys, i l’objectiu és fomentar la realització de projectes artístics que facilitin a l’alumnat el contacte amb processos de creació contemporània. L’ajut inclou 550 euros per a la producció de material.

Aquesta convocatòria Graffiti invaders s’impulsa amb la col·laboració del Servei de Participació Ciutadana. Té com a objectiu la realització d’un grafit establint abans un diàleg amb el teixit social del territori on es faci, en aquest cas el barri del Centre.

Estarà adreçada a joves de fins a 25 anys i es podrà presentar un projecte individual o col·lectiu. S’adjudica un sol ajut de 900 euros per material i honoraris.

Val a dir que el BaumannLab té oberta de forma permanent la convocatòria per a propostes expositives, activitats i formacions en més modalitats, com l’ús del MediaLab i diferents propostes tant d’exposició com de formació. Totes aquestes estan adreçades als joves de fins a 35 anys.

Cal recordar que des de la inauguració de l’entitat, el març de 2011, s’han ofertat 26 tipus diferents de beques dins de les convocatòries on s’han becat o acollit 32 projectes, dels quals s’han beneficiat directament 492 persones.

Switch to mobile version