Autor Sanitat
9 Setembre 2014 a 10:00

Bon registre de donacions de sang durant aquest estiu

Han donat sang més de 40.000 persones

sangFinalitza l’estiu amb un rècord de donacions de sang gràcies, especialment, a uns mesos de juliol i agost amb les millors xifres dels últims cinc anys. Més de 40.000 persones han donat sang durant aquests mesos, un 5% més que el mateix període de l’any passat.

Tradicionalment, la donació de sang baixa un 30% en aquesta època de l’any, especialment pel canvi d’hàbits dels ciutadans. Tot i això, les necessitats als hospitals, especialment de plaquetes i de glòbuls vermells del grup 0 negatiu es mantenen.

A principis d’estiu, el Banc de Sang va llençar una campanya especial per tal d’acostar la donació a la ciutadania, i es van doblar el nombre de campanyes en els municipis del litoral català. Gràcies a la bona resposta rebuda, actualment hi ha reserves de sang per a 7 dies, un nivell caracteritzat com a “normal”.

El que depara setembre

És necessari aconseguir donacions cada dia ja que la sang caduca. Per això, tot i els bons resultats de les donacions dels darrers mesos, de cara a setembre s’han programat accions especials per assegurar que el nivell de les reserves es continua mantenint. Entre aquestes campanyes hi ha la prevista pel pròxim dissabte 13 de setembre a Barcelona, on entre les 17.00h i les 19.00h els guerrers d’Star Wars patrullaran pel Portal de l’Àngel per tal de donar visibilitat al bus de la sang.

Dissabte 20 de setembre a Tarragona, de 09.00h a 21.00h, la Marató de donació de sang arriba a la seva desena edició. En aquest temps s’ha consolidat com la campanya de donació més gran d’Europa en un sol dia i en un mateix lloc.

Lleida (dimecres 24 de setembre) i Girona (dimarts 30 de setembre) celebraran també les seves pròpies maratons de donació de sang. D’altra banda, al Poblenou de Barcelona va celebrar-se ahir una campanya especial tot coincidint amb la Festa Major del barri.

A més, pot donar-se sang a 12 hospitals o a una de les 50 campanyes que cada setmana s’organitzen arreu de Catalunya. Al web donarsang.gencat.cat es poden consultar tots els punts de donació i els seus horaris.

Switch to mobile version