Autor Economia
2 Setembre 2014 a 13:00

Cambra Terrassa crea 88 noves empreses en sis mesos

El 67% pertanyen al sector de serveis

Exterior de la Cambra de Terrassa

Exterior de la Cambra de Terrassa // Imatge cedida per la Cambra de Terrassa

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha contribuït a crear un total de 88 noves empreses durant el primer semestre de 2014. Durant aquests mesos, un 67% de les empreses creades pertanyen al sector dels serveis i la majoria desenvolupen activitats de consultoria especialitzada.

Així mateix, un 63% de les empreses creades dins del primer semestre d’enguany van formar el seu Pla d’Empresa amb el suport i assessorament del Servei de Creació d’Empreses de la Cambra on la meitat d’aquestes van rebre formació específica addicional pels emprenedors. La Cambra ha assessorat ja un total de 234 empreses de nova creació.

Pel que fa al perfil dels emprenedors usuaris del Servei de Creació d’Empreses de la Cambra són persones entre els 30 i els 45 anys, el 53% són dones i el 47% restant són homes. Els joves menors de 30 anys representen el 24% del total, tenen un alt nivell de formació i es plantegen l’emprenedoria com una sortida professional. D’altra banda, el percentatge de persones majors de 45 anys correspon al 30%.

Actualment el 65% de les persones que decideixen emprendre no estan treballant, fet que corrobora que ja no es compta amb l’emprenedoria com a millora de rol professional, sinó com a necessitat de generar autoocupació davant la manca de treball.

La Cambra dóna un servei d’assessorament a l’emprenedor en tot el procés de creació de la seva empresa. Així doncs, es valora la viabilitat del projecte i es crea el Pla d’Empresa. Una vegada definit el pla d’empresa, la Cambra ajuda l’emprenedor a posar en marxa la seva idea de negoci, constituir l’entitat jurídica i registrar la marca comercial. Tanmateix, l’entitat ofereix un assessorament específic per cada empresa on s’analitza minuciosament el pla de l’empresa i defineix les directrius per tal que el nou negoci es consolidi al mercat i fins i tot s’arribi a internacionalitzar.

Bon balanç del programa Erasmus per a emprenedors

El programa europeu Erasmus for Young Entrepreneurs és una de les accions estratègiques on participa la Cambra de Terrassa per fomentar l’esperit d’intercanvi d’experiències i coneixements entre empresaris i nous emprenedors de diferents països europeus.

La Cambra participa en aquesta activitat, que contribueix directament a la creació de noves empreses, des de l’any 2009,. Durant aquests cinc anys, un total de 5.000 empresaris i emprenedors han participat en el programa. Espanya i Itàlia han estat els països que han proporcionat la majoria d’emprenedors, seguits per Romania, Grècia i Polònia.

Pel 60% dels nous emprenedors, el programa ha contribuït a millorar les habilitats de gestió i quasi la meitat (46%) a adquirir noves competències de màrqueting. Així, una tercera part dels emprenedors (36,5%) han creat el seu propi negoci i més de la meitat (58,3%) consideren que la seva participació en el programa ha facilitat la decisió final d’iniciar la seva activitat empresarial.

 

Switch to mobile version