Autor Cultura
24 Setembre 2014 a 17:00

Doble actuació dels Minyons de Terrassa aquest cap de setmana

Els Minyons no participen al Concurs

Minyons de Terrassa i Xics de Granollers // Foto: Antonio Pérez

Minyons de Terrassa i Xics de Granollers // Foto: Antonio Pérez

Els Minyons de Terrassa actuaran aquest cap de setmana per partida doble. El dissabte, 27, actuaran en el marc de la Festa Major del Prat de Llobregat, a les 18.00h, a la Plaça de la Vila. Els malves vénen en plena forma, després de completar una gran actuació a la Diada de les Colles Convidades a la Diada de la Mercè (veure notícia). Al Prat també hi actuaran els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Cornellà.

Els Capgrossos van fer una bona actuació a la Festa Major d’Esplugues. En primera ronda van descarregar una torre de vuit amb folre; en la segona van descarregar el seu castell insígnia, el quatre de nou amb folre; i en la tercera, un quatre de vuit amb l’agulla, amb la què els mataronins consideren la millor agulla de la temporada. Per tancar, només van poder carregar el pilar de sis, i tres pilars de quatre. Els Capgrossos afronten el darrer cap de setmana abans del concurs, un cap de setmana decisiu, en què no descarten encara que puguin tirar algun castell de 9.

Per la seva banda, els Castellers de Cornellà van compartir plaça amb els Minyons la setmana passada, a Calella, que els egarencs van convertir en plaça de 9 (veure notícia).

Per diumenge, els Minyons es desplaçaran fins a Vallromanes, que celebra la Festa Major, on actuaran a les 12.00h a la Plaça de la Vila. Els acompanyaran els Marrecs de Salt i els Xics de Granollers.

Els Marrecs de Salt van actuar el cap de setmana del 13 de setembre, després de fer-ho en el marc de la Diada Nacional de Catalunya, en què van completar una de les millors actuacions de la seva història, descarregant un 3 de 8, aconseguint carregar la torre de 8 amb folre i manilles en la segona ronda, i un molt bon 5 de 7 en la tercera ronda.

Els de Granollers no actuen des del passat 11 de setembre, en què van actuar a la Festa Major de Llinars del Vallès. Els Xics van fer un 2 de 7 en primera ronda, un 3 de 8 en la segona, i un 5 de 7 en la ronda de repetició, després d’un intent desmuntat de 4 de 8 en la tercera ronda.

Algunes de les colles es prenen aquest cap de setmana per escalfar motors de cara al Concurs de Castells de Tarragona, el cap de setmana que ve: els Marrecs de Salt i els Xics de Granollers actuaran el dissabte, 4 d’octubre; i els Capgrossos de Mataró, el diumenge, dia 5. Els Minyons de Terrassa, que ocupen la cinquena posició en el rànquing de colles, també hi haurien d’actuar el diumenge, però per principis, els egarencs renuncien a la competitivitat que suposen aquests concursos i sempre han renunciat a participar-hi.

Switch to mobile version