Autor Sanitat
18 Setembre 2014 a 16:15

Dos morts més pel brot de legionel·losi a Sabadell

Ja són 28 casos notificats

Parc Taulí

Parc Taulí // Foto: Sergi Colomer

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), conjuntament amb l’Ajuntament de Sabadell, continuen amb la investigació del brot de legionel·losi que s’ha produït durant els darrers dies a Sabadell.

Des de les informacions d’ahir, s’han notificat cinc pacients més, i s’han produït dues noves morts, amb la qual cosa ja són 28 persones les afectades fins ara, i no es pot descartar que en els propers dies apareguin més casos, atès que el període d’incubació de la malaltia és de 10 dies com a màxim.

Aquest matí, dos pacients, de 84 i 86 anys respectivament, han perdut la vida. Tots dos presentaven una patologia de base molt greu. Per altra banda, s’ha produït una nova alta, sumant-ne així 4, i la resta dels pacients, 20 en total, romanen ingressats a planta: 14 al Par Taulí, 4 a l’Hospital General de Catalunya i 2 a la Clínica del Vallès.

Els darrers casos que s’han notificat han mostrat els símptomes entre el 12 i el 16 de setembre. Es tracta de 5 homes, d’entre 48 i 86 anys, amb factors de risc predisposats o patologies de base prèvia greu o molt greu.

Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya es continua amb la investigació del brot, i s’han reforçat les activitats de vigilància epidemològica, així com les d’investigació ambiental, mentre s’esperen els resultats de les analítiques practicades a les instal·lacions amb possible implicació.

Switch to mobile version