Autor Cultura
22 Setembre 2014 a 17:00

Els Minyons de Terrassa completen una gran actuació per la Mercè

També van fer Calella plaça de 9

El 2d9f dels Minyons a Barcelona // Foto: Antonio Pérez

El 2d9f dels Minyons a Barcelona // Foto: Antonio Pérez

Els Minyons de Terrassa han actuat per partida doble aquest cap de setmana. En la primera, el dissabte, els Minyons van convertir Calella en plaça de 9, realitzant una torre de 8 en la primera ronda, un 3 de 9 amb folre en la segona, i un 5 de 8 en la tercera. En la ronda de pilars, van construir el pilar de 6.

La colla amfitriona, els Maduixots de l’Alt Maresme, van realitzar la millor actuació de la seva història: un 5 de 6, el seu primer 7 de 6, i un 2 de 6. En la ronda de pilars, van realitzar un pilar de 5. Per la seva banda, els Castellers de Cornellà van realitzar un 5 de 6, un 3 de 7 i un 4 de 7, per acabar en la ronda de pilars amb un pilar de 5 i un pilar de 4.

En la Diada les Colles convidades de la Mercè, el diumenge a Barcelona, es van poder veure grans construccions per part de les dues colles convidades, els Minyons i els Castellers de Vilafranca, i una actuació accidentada per part dels locals, els Castellers de Barcelona.

Ja en la primera ronda, els egarencs van començar trepitjant fort, amb una torre de nou amb folre i manilles. Van continuar amb el 3 de nou amb folre i un 4 de 9 amb folre. En la ronda de pilars, els Minyons van fer un pilar de 7 amb folre.

Els Castellers de Vilafranca van realitzar un castell insòlit en la primera ronda, un 9 de 8 amb 5 aletes – amb 3 enxanetes, una de les quals va fer tres aletes sobre cadascun dels poms – i després, el 3 de 9 amb folre i l’agulla i el 4 de 9 amb folre. Els vilafranquins van fer un altre pilar de 7 folrat en la ronda de pilars. Els Castellers de Barcelona van començar amb bon peu, completant el primer 4 de 9 amb folre de la temporada, però en la segona ronda, els va caure el 3 de 9 amb folre just després de fer l’aleta, i en la tercera, els va caure també el 4 de 8 amb l’agulla, que van considerar carregat malgrat els dubtes de part del públic assistent. En la ronda de pilars, van fer un pilar de 6.

Els Castellers de Terrassa no recuperen les bones sensacions

El dissabte, 20 de setembre, els Castellers de Terrassa van actuar en la Diada de Misericòrdia de Reus, acompanyats dels amfitrions, els Xiquets de Reus, i els Nens del Vendrell. Per als blau turquesa no va ser una bona jornada, ja que després de descarregar el 5 de 7, van haver de desmuntar dues vegades la torre de 7. En la tercera ronda, l’anxaneta va relliscar un cop havia fet l’aleta, caient del 3 de 7. L’acotxador va dubtar uns segons, però finalment el castell va ser desmuntat. L’anxaneta no va patir cap lesió. Els de Terrassa van tancar l’actuació amb un pilar de quatre.

Per la seva banda, la colla amfitriona va realitzar una gran actuació: en la primera ronda, van realitzar un 5 de 8, en la segona, després de desmuntar el 3 de 9, van fer la torre de 8 amb folre, i en la tercera ronda van aconseguir descarregar el primer 3 de 9 de la temporada. Els Nens del Vendrell van realitzar també una bona actuació: en la primera ronda, un 7 de 7, en la segona, el 4 de 8, i en la tercera, el 5 de 7. En la ronda de pilars, els Xiquets van fer dos pilars de 5 i els Nens, un vano de cinc.

Els de Terrassa tenen 15 dies sense actuacions, que serviran per treballar durant els assaigs per tal d’assolir els objectius proposats, i també recuperar les bones sensacions després de dues actuacions en què les coses no han acabat de sortir com estava previst. Per al dissabte, dia 27, a les 18.30h, els Castellers de Terrassa han programat un assaig especial, al qual conviden a la ciutadania per tal de donar a conèixer l’activitat castellera als ciutadans del barri i de tot Terrassa.

Switch to mobile version