Autor Societat
1 Setembre 2014 a 16:00

Els morts per accidents es redueixen a l’agost

Han mort 10 persones, un 52’4% menys que el 2013

Foto: Sergi Colomer

Foto: Sergi Colomer

El número de morts a les carreteres i autopistes catalanes s’ha reduït més de la meitat aquest agost. L’any passat 21 persones van perdre la vida en accidents de trànsit en zona interurbana, mentre que enguany aquesta xifra no ha superat les 10 víctimes. Trànsit atribueix el descens interanual, del 52’4%, a la “major conscienciació ciutadana” i al conjunt de mesures adoptades pel Departament i els Mossos d’Esquadra al llarg d’aquest mes.

La del 2014 és la xifra més baixa dels últims quatre anys. El 2010 van morir a les carreteres de Catalunya 22 conductors, el 2011 van perdre-hi la vida dues persones més que l’any anterior, el 2012 el número de morts va baixar fins a les 18 i l’any passat va ser de 21. Aquest any, per primer cop a la història, el Pont del 15 d’Agost no ha registrat cap accident mortal.

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, va explicar ahir que “la prudència i la responsabilitat dels conductors” ha contribuït a la reducció de més d’un 50% de la mortalitat. “Això quan hi ha hagut un augment de la mobilitat i també continua havent-hi un parc mòbil envellit”, va matisar el director per posar de relleu el marc en què s’han registrat les dades. Isern va recordar que un sol accident, ocorregut el dissabte 9 d’agost a l’AP 7, va causar 3 dels 10 morts registrats al llarg del mes: “Eren 3 estrangers que van perdre la vida en l’accident més greu a l’altura dels Arcs, va explicar.

Segons el director del SCT, a banda de la major responsabilitat dels conductors, l’altre factor clau que explica el descens de la mortalitat són les mesures que han impulsat Trànsit i els Mossos d’Esquadra per als dies de més activitat a les carreteres. En aquest sentit, l’intendent del cap de la Divisió de Trànsit de la policia catalana, Vicenç Gasulla, va explicar que, entre les mesures adoptades, la del dispositiu del pas de l’Estret era de les més destacables: “Està tenint bons resultats”, va afirmar l’intendent. El dispositiu pretén millorar la seguretat en els desplaçaments d’aquells qui viatgen o tornen del nord de l’Àfrica. Gasulla va posar de relleu la necessitat d’utilitzar els sistemes de seguretat passiva –com el casc, el cinturo o els sistemes de retenció infantil- que “encara són una assignatura pendent”, va reblar.

Switch to mobile version