Autor Societat
22 Setembre 2014 a 17:45

Es manté l’ALERTA del Pla INUNCAT per previsió de fortes pluges

El que resta de dia i a la matinada

Foto: Paquita Vallbéps

Foto: Paquita Vallbé

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l’ALERTA del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, ateses les previsions de fortes pluges durant el dia d’avui a les Terres de l’Ebre i el litoral i el prelitoral de Tarragona del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). L’SMC preveu que es pugui superar el llindar del 20l/m2 en 30 minuts, i l’avís s’amplia a les comarques del litoral central pel dia d’avui i la matinada.
Es preveu que, fins les 24h, la situació a les comarques de la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià sigui la més complicada, una situació que s’allargarà fins la matinada de dimarts, amb xàfecs que sovint aniran acompanyats de tempesta. L’avís de superació del llindar de 100l/m2 en 24 hores, per avui i la matinada de demà, s’estén a totes les comarques de la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre, i les comarques de les Garrigues i Segrià.
Al llarg del dia, s’esperen pluges continuades i extenses al terç sud i Ponent, i a la resta del territori, més intermitents i disperses, i d’intensitat feble o moderada, amb acumulacions entre molt abundants i abundants al litoral i prelitoral sud, i entre minses i poc abundants a la resta. Al sud del país i Ponent, podran deixar localment acumulacions extremadament abundants, superant els 100 mm en 24 hores, i amb possibilitat que la precipitació vagi acompanyada de fang.
Switch to mobile version