Autor Cultura
22 Setembre 2014 a 09:30

“Il barbiere di Siviglia” al Cinema Catalunya

Arrenca la Temporada d’òpera i ballet

Cartell de la òpera "Il barbiere di Siviglia" de Gioachino Rossini // Imatge cedida pel Cinema Catalunya

Cartell de la òpera “Il barbiere di Siviglia” de Gioachino Rossini // Imatge cedida pel Cinema Catalunya

El proper dijous 25 de setembre es retransmetrà en directe i via satèl·lit des de l’Òpera de París “Il barbiere di Siviglia” de Gioachino Rossini al Cinema Catalunya. Amb aquest espectacle, que començarà a les 19.30h, es donarà per encetada la temporada d’òpera i ballet.

L’òpera buffa “Il barbiere di Siviglia” és un dels títols més populars de la història del gènere, estrenada el 20 de febrer del 1816 a Roma. La història es basa en l’obra “Le précaution inutile ou Le Barbier de Séville”, de Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais. En aquest text apareixia el personatge de Fígaro, a qui l’escriptor francès va donar continuïtat amb “La foulle journée ou Le mariage de Figaro”, una peça de la qual Mozart en va escriure una de les seves millors òperes.

L’estrena de l’òpera de Rossini, però, va ser un fracàs. Una situació que es va capgirar en les representacions posteriors fins a convertir-la en una obra popular i d’èxit. Una peça on Rossini desplega tota la pirotècnica vocal i la seva capacitat per a la melodia i el ritme musical, present en bona part de les seves composicions.

La versió que es retransmetrà dijous al Cinema Catalunya està basada en una producció original del Grand Théatre de Gèneve, i està protagonitzada pel tenor René Barbera, que interpretarà al compte d’Almaviva; el baix Carlo Lepore, donant vida al doctor Bartolo; la mezzo-soprano Karine Deshayes, qui donarà vida a Rosina; el baríton Dalibor Jenis, com a Fígaro; i el baix Orlin Anastassov, interpretant a Don Basilio. La direcció musical de la peça és a càrrec de Carlo Montanaro, amb Damiano Michieletto com a responsable de la direcció escènica.

Durant aquesta temporada que comença el proper dijous 25 de setembre a les 19.30h, el Cinema Catalunya té previst retransmetre vuit òperes i quatre ballets. Entre aquests destaquen “La Bohème”, “L’elisir d’amore”, “Tosca”, o “El llac dels cignes” des de la Royal Opera House, l’Òpera de París, l’Òpera de Viena, i el Teatre Bolshoi. En relació als cantants, els espectadors que hi assisteixin podran gaudir de veure com la de Plàcido Domingo, Jonas Kaufmann, Anna Netrebko, Bryn Terfel o Lucy Crowe, entre molts d’altres.

La propera òpera que es retransmetrà al Cinema Catalunya serà “Tosca”, de Giacomo Puccini, des de la mateixa Òpera Nacional de París.

Switch to mobile version