Autor Cultura
24 Setembre 2014 a 16:00

La dibuixant Amparo Sard inaugura l’exposició “El naixement de la Tragèdia”

L’artista mallorquina presenta un anàlisi de la identitat humana

Imatge de l'exposició del web del CDMT

Imatge de l’exposició del web del CDMT

Amparo Sard es va donar a conèixer per l’habilitat i la tècnica amb el paper perforat i les seves creacions audiovisuals. Tot i que ha presentat les seves obres a Alemanya, França, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Estats Units, Japó, Canadà, Mèxic i Espanya, és la primera vegada que exposa a Terrassa. De fet, la mostra ha estat planificada de manera expressa per l’Espai Zero del Centre de Documentació i Museu Tèxtil (CDMT), fet que recupera l’etapa d’exposicions d’artistes actuals que treballen l’art a partir de materials relacionats amb el sector tèxtil.

El naixement de la tragèdia mostra la vessant més íntima i retrospectiva de la consciència humana. Segons ha declarat l’autora, l’obra prové de l’observació dels éssers humans que necessiten encabir-se dins el col·lectiu per protegir-se. Ens fa entendre que només encarant-nos a nosaltres mateixos entendrem que la identitat és fràgil i incontrolable. L’obra potencia l’autoconeixement com a necessitat estètica de la bellesa hel·lènica i el respecte dels límits de l’individu.

L’obra de l’artista mallorquina s’estrenarà el proper 28 de setembre a l’Espai Zero del CDMT a les 12h. L’exposició es podrà visitar fins a mitjans de novembre.

Switch to mobile version