Autor Societat
30 Setembre 2014 a 09:30

La Policia Municipal atèn múltiples incidències a causa de les intenses pluges de diumenge

Majoritàriament inundacions, neteja de la via pública i enllumenat

Foto: Àlex Callao

Foto: Àlex Callao

La Policia Municipal de Terrassa va tenir, diumenge, un dia intens a causa de les múltiples afectacions per les intenses pluges que van caure, fins al punt que el volum d’incidències que rebien – especialment per tapes de claveguera aixecades i per zones de la via pública inundada -, era superior al nombre de patrulles disponibles. Des del migdia i fins les 10 de la nit, van rebre una vintena d’avisos d’aquest tipus. L’aixecament de tapes de claveguera també va provocar alguns accidents de trànsit, per exemple, el del conductor d’un tràiler que hi va col·lisionar, i se li va trencar el dipòsit de gasoil.

També, a partir de les quatre de la tarda, van col·laborar amb els Bombers per tal de resoldre alguns avisos per inundacions, concretament una de ressenyada entre el carrer Aries i l’avinguda del Vallès; una altra al carrer Colom, sota la C-58, que requeria l’ús de tanques, tot i que finalment no van ser necessàries. Els Bombers i els Mossos d’Esquadra van sol·licitar, també, la presència de la policia sota el pont de l’avinguda del Vallès amb la carretera de Rubí, on un vehicle havia quedat atrapat a causa de l’acumulació d’aigua. Els municipals, però, no van poder anar-hi perquè no disposaven d’unitats en aquell moment.

Pels volts de les sis de la tarda, la Policia Municipal va participar en tres actuacions per inundacions: el garatge d’una vivenda, que havia quedat inundat per les aigües residuals de la via pública; el d’una vivenda que estava rebent l’aigua del pis superior, propietat d’una entitat financera, i que venia de la terrassa superior; i el d’un restaurant, ubicat al carrer del Pare Llaurador, que segons va explicar el responsable, va haver de ser desallotjat per la humitat, i perquè tot el terra i el mobiliari s’havia mullat. Els Bombers van necessitar l’ajuda de la Policia Municipal per tal d’accedir a una vivenda buida sobre del restaurant, per tal de solventar aquesta inundació.

Altres afectacions ateses per la Policia Municipal van ser la neteja d’arbres caiguts, com ara un que havia caigut sobre un vehicle al carrer de Gabriel Querol, o un altre que havia caigut sobre un container, al carrer de Bilbao. En aquestes ocasions, la presència de la policia és necessària per tal de senyalitzar els llocs de perill, així com també van efectuar múltiples actuacions per senyalitzar trams de la via pública que fossin perillosos per al trànsit a causa de la pluja intensa. A més, també col·laboraren amb els Bombers en la neteja d’un tram de l’avinguda del Vallès, on s’hi havien acumulat sorra i pedres arrossegades per l’aigua, generant perill per a la circulació.

Finalment, la Policia Municipal va atendre dues afectacions de l’enllumenat. En un CEIP situat al carrer Amèrica, la central d’alarmes va alertar que havia saltat l’alarma, atès que havia marxat la llum, i que dos operaris ja es trobaven al lloc per mirar de reparar l’avaria. Gran part del barri de Can Parellada es trobava sense llum quan els agents s’hi van personar. A la matinada, l’alarma va tornar a sonar, i des de la Central d’Alarmes van dir que enviarien un operari per intentar aturar-la, ja que sense llum, no es podia. Una altra incidència relacionada amb l’enllumenat va ser l’explosió d’un transformador al carrer Joan XXIII, que va deixar sense llum aquest carrer, el carrer de les Borges Blanques i va afectar una part de Can Parellada. La Policia va avisar la companyia, que va obrir una incidència i va enviar algun operari per reparar l’avaria.

Switch to mobile version