Autor Entitats
22 Setembre 2014 a 12:00

L’”Accelera el creixement” comptarà amb 14 pimes del Vallès Occidental

La comarca aporta el 28% de les pimes participants 

Acte inaugural de la 3ª edició de l'"Accelera moviment"

Acte inaugural de la 3ª edició de l'”Accelera moviment” // Imatge cedida per la PIMEC

L’”Accelera el creixement”, organitzat per PIMEC i la Diputació de Barcelona han escollit 14 pimes del Vallès Occidental per participar en la seva tercera edició. Després de la primera fase del projecte, que va finalitzar el passat mes de juliol, i en la qual més de 100 empreses van mostrar interès en participar, s’han analitzat totes les candidatures i s’han escollit cinquanta empreses.

Les principals característiques d’aquestes empreses son les següents:

  • La meitat són petites empreses, el 40% microempreses i el 10% restant mitjanes empreses.
  • Tot i que els seus sectors d’activitats son variats, la industria domina amb un 70% tant en el subsector d’alimentació com siderometal·lúrgia, tèxti i química, entre d’altres.
  • La seva motivació és rebre assessorament en diferents àmbits: comercialització, internacionalització, innovació i organització de l’equip directiu.
  • El Vallès Occidental és la comarca que més empreses aporta, amb el 28%, i la segueixen el Baix Llobregat (18%), el Vallès Oriental (14%), el Maresme (8%), Osona (8%), l’Alt Penedès (6%), el Barcelonès (6%), el Berguedà (6%), Bages (4%) i el Garraf (2%).

Les empreses comencen ara un procés de vuit mesos en què rebran assessorament personalitzat en elements cabdals de la competitivitat empresarial com el finançament, la innovació, l’estratègia empresarial, la internacionalització, l’estructura directiva o la comercialització i el màrqueting. En aquesta segona fase del programa, les empreses gaudiran de 21 hores de formació (dues sessions col·lectives, tres sessions individuals i la sessió de contrast amb el comitè d’experts), que finalitzarà amb un pla definit i operatiu per a cadascuna de les empreses. Un cop finalitzi aquesta fase, es continuarà amb la de suport a l’acció, amb 39 hores entre màster classes, pràctiques i 20 hores individuals amb experts per anar executant les accions identificades prèviament al pla de creixement.

Acte inaugural de la 3ª edició

Durant la sessió inaugural que va tenir lloc el passat dijous 18 de setembre a Sabadell, el diputat delegat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Joan Roca, ha deixat palès que “entenem el creixement empresarial com a factor clau per a la competitivitat del país i, per això, treballem amb PIMEC perquè les empreses siguin més grans, amb major nombre de treballadors, amb major facturació, amb quotes més elevades d’internacionalització i amb equips directius enfortits”.

De la seva banda, Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, animava a les empreses participants a “aprofitar les sinèrgies ja que gràcies a aquest networking, en edicions passades han sorgit projectes i negocis interessants entre els participants”.

En aquesta edició, 28 ens locals de la província, des de les seves unitats d’atenció a les empreses, juntament amb les seus i delegacions de PIMEC, garantiran el seguiment i suport adequat per a les empreses durant tot el programa

Switch to mobile version