Autor Esports
1 Setembre 2014 a 12:00

Laia Bou desena en el Campionat d’Europa Cadet de patinatge

La va penalitzar una errada en la segona figura

Foto Laia Bou i Clemente Cerezo// Imatge cedida pel CN Terrassa

Foto Laia Bou i Clemente Cerezo // Imatge cedida pel CN Terrassa

Laia Bou, patinadora del Club Natació Terrassa, va aconseguir la desena plaça en la modalitat de figures obligatòries del Campionat d’Europa Cadet que va celebrar-se a la ciutat de Rence, a Eslovènia, entre el 18 i el 23 d’agost. Bou va fer un bon paper al llarg de la competició, però va cometre un error en l’execució de la segona figura que la va penalitzar.

La patinadora egarenca va començar amb bon peu la fase final. Va brodar el doble tres interior enrere, la primera figura que havia de realitzar. La penalització que li impediria tenir opcions al podi va arribar a la segona fase, quan havia de fer un bracket interior endavant. En el moment d’executar aquesta figura, Bou va cometre una errada greu que li va costar una penalització. Va superar amb solvència el canvi de bucle exterior endavant i el contrarocking interior endavant de la tercera i quarta figures, però el llast de l’errada en l’execució del bracket era massa gran per obtenir una bona puntuació global.

Bou va sumar 188’4 punts en la classificació, lluny dels 220 que va obtenir la guanyadora, la italiana Desiree Cocchi. Per darrere seu, es va endur la plata l’alemanya Annalena Schmid, amb una nota de 214’7 punts, i el bronze la italiana Tamara Cadorin, amb una puntuació de 214,1.

El tècnic egarenc, Clemente Cerezo, va reconèixer ràpidament què va fer perdre les opcions de Bou d’estar entre les cinc millors: “Hem aconseguit puntuacions de 7 en la primera, la tercera i la quarta, però en l’execució de la segona se’ns han acabat les opcions”. Cerezo va explicar que si es vol acabar en una plaça de privilegi cal ser “molt constant” en campionats de figures obligatòries.

Malgrat no penjar-se cap medalla a Rence, Laia Bou ha firmat un any esplèndid. Fa un mes es va proclamar campiona d’Espanya, un trofeu que li va obrir les portes de la màxima competició continental. I uns mesos abans, al maig, ja va recollir una medalla europea quan va quedar tercera en la Copa Alemanya.

Switch to mobile version