Autor Política
9 Setembre 2014 a 09:00

L’Ajuntament commemora la Diada

Avui acte institucional al Saló de Plens

Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa // Foto: Sergi Colomer

Avui dia 9 de setembre, començarà el programa commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya 2014 de l’Ajuntament de Terrassa, amb un acte institucional al Saló de Plens. Dijous 11, el programa preveu una ofrena floral institucional a la Plaça de l’Onze de Setembre, acompanyada d’actuacions musicals i de grups de cultura popular. L’alcalde, Jordi Ballart, per la seva banda, farà un Ban per tal de convidar a la ciutadania a la celebració de la diada amb llibertat i democràcia.

L’acte institucional de demà que tindrà lloc a les 19h, serà presidit per l’alcalde, i comptarà amb l’assistència de la Corporació Local. L’encarregat de presentar la conferència a càrrec del catedràtic de Geografia i Història, Miquel Solé i Sanabra, serà Juan Antonio Gallardo, regidor de Presidència. La xerrada, que duu com a títol “11 de setembre de 1714, fineixi la nació amb glòria”, conclourà amb una intervenció de l’alcalde, i l’Himne Nacional de Catalunya.

Miquel Solé i Sanabra és catedràtic de Geografia i Història d’ensenyament secundari i consultor cultural i ha estat director de la Fundació Cecot Formació, gerent del Barcelona Centre Universitari i director de la Fundació Unnim. És autor de les obres “Fineix la Nació amb Glòria… l’Onze de setembre de 1714”, i “Quan convé seguem cadenes. La guerra dels Segadors (1640-1652)”.

Pel què fa als actes de la Diada, es durà a terme un concert de la Banda de Música de Terrassa a les 11.30h a la Plaça de Catalunya, així com una cercavila que sortirà de la mateixa plaça fins a la plaça de l’Onze de Setembre. A les 12h, al lloc de finalització de la cercavila es farà una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa, i a les 13h, es realitzarà l’acte central de la Diada, l’esmentada ofrena floral. Llavors Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, acompanyat per la Corporació Local, deixarà al peu de l’escultura “Al Vent”, obra d’Albert Novellón, una rèplica de l’escut de la ciutat realitzada amb flors.

A dia d’avui una trentena d’entitats de la ciutat de diversos àmbits ja han confirmat la seva participació a l’acte. Les activitats programades estan organitzades per l’Ajuntament en col·laboració de les associacions de veïns i veïnes de la Plaça de Catalunya-Escola Industrial i de Vallparadís.

Switch to mobile version