Autor Economia
30 Setembre 2014 a 09:00

L’Obra Social “la Caixa” dóna gairebé 4 milions d’euros a projectes socials

Lluita contra la pobresa i per la reinserció social

Sra. Marta Farrés,  2ª Tinent  d’Alcalde de l’ Ajuntament Sabadell de l’ àrea de serveis a les persones; Sr. Pere Comajuncosa, director d’àrea de negoci de CaixaBank al Vallès Occidental –Sabadell de “la Caixa”; Sr. Joan Antoni Gallego Lizana,  director General de la Fundació Parc Taulí, i Sra. Sonia Martin Lavado,  directora de l’oficina 1156 de “la Caixa” // Imatge cedida per l’Obra Social “la Caixa”

Sra. Marta Farrés, 2ª Tinent d’Alcalde de l’ Ajuntament Sabadell de l’ àrea de serveis a les persones; Sr. Pere Comajuncosa, director d’àrea de negoci de CaixaBank al Vallès Occidental –Sabadell de “la Caixa”; Sr. Joan Antoni Gallego Lizana, director General de la Fundació Parc Taulí, i Sra. Sonia Martin Lavado, directora de l’oficina 1156 de “la Caixa” // Imatge cedida per l’Obra Social “la Caixa”

Com a resultat de la Convocatòria de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social 2014, més de 62.000 persones de tot l’Estat seran beneficiàries directes de les ajudes. Dels 686 projectes presentats per entitats no lucratives se n’han seleccionat 163 amb una aportació de 3.733.010 euros.

Per a fer la selecció s’ha considerat que el treball de les capacitats de les persones a través d’activitats de tipus promocional, l’afavoriment de l’enfortiment i creació de xarxes de suport familiar i social, l’eficiència social, el foment i la participació del voluntariat, i la viabilitat i sostenibilitat econòmica del projecte.

Com a novetat d’enguany, l’Obra Social “la Caixa” entregarà un premi especial amb una doble categoria – Innovació social i Transformació social – en reconeixement a la capacitat d’innovació i transformació social de les organitzacions que han millorat la vida les persones a les que s’adrecen adoptant noves metodologies i vies d’intervenció en la seva pràctica. El premi, de 15.000 euros, serà atorgat a cadascun dels 10 millors projectes de tot l’Estat presentats en les 5 primeres convocatòries següents per ordre cronològic:

  • Promoció de l’autonomia i atenció a la discapacitat i a la dependència
  • Habitatges temporals d’inclusió social
  • Lluita contra la pobresa i l’exclusió social
  • Inserció sociolaboral
  • Projectes d’acció social i interculturalitat

Enguany, l’entitat mantindrà el pressupost de la Obra Social durant el 2014 en 500 milions d’euros, la mateixa xifra dels darrers 6 anys.

D’aquest 500 milions, el 67% (334,9 milions) es destinarà al desenvolupament de programes socials i assistencials, dues prioritats fonamentals. Pel què fa a la creació d’oportunitats mitjançant Incorpora, que va promoure 14.639 llocs de treball l’any 2013; l’accés a un habitatge digne, amb 18.000 pisos socials distribuïts per tot Espanya; i l’envelliment actiu i saludable, mantenen les línies d’actuació de l’Obra Social.

En relació al balanç de l’any passat, durant el 2013 més de 8,7 milions de persones van participar i es van beneficiar de les 42.546 activitats impulsades per l’Obra Social “la Caixa”, primera Obra Social de tot l’Estat espanyol.

Switch to mobile version