Autor Política
4 Setembre 2014 a 16:00

Marta Ribas: “Boi Ruiz deixa llits sense gent i gent sense llits”

Explica la difícil situació en alguns hospitals

Marta Ribas, diputada al Parlament per ICV-EUiA // Foto: Juan Diego Galán

Marta Ribas, diputada al Parlament per ICV-EUiA // Foto: Juan Diego Galán

Marta Ribas, diputada per ICV al Parlament de Catalunya, ha volgut respondre a la compreixença del conseller de Salut, Boi Ruiz, i ha assegurat que la situació als hospitals catalans “no passa perquè sí“, sinó que és conseqüència del 16% de la retallada pressupostària des de 2010, i també per la “derivació dels pocs recursos que tenim, cap a aquells que fan negoci amb la salut i als quals estan engruixint i incrementant els contractes des de 2011, mentre debiliten i posen en risc la sostenibilitat dels públics i concertats sense ànim de lucre“.

Durant la seva intervenció, Marta Ribas va explicar la situació que es viu en hospitals com la Vall d’Hebron – on alguns pacients han hagut d’esperar fins a 5 o 6 dies per poder ingressar – o a Bellvitge, on cada dia hi ha 25 o 30 pacients esperant, per manca de llits, mentre algunes plantes romanen tancades.

Aquesta situació, però, tal com ha explicat la vallesana, també es viu en hospitals com el de Viladecans i el de la Verge de la Cinta de Tortosa, cosa que provoca un “efecte domino“, per la manca de llits, perquè es col·lapsen les urgències, però també perquè alguns quiròfans han hagut de suspendre operacions programades, i això, ha dit, “augmenta les llistes d’espera“.

El problema, però, va lamentar Marta Ribas, “és que Boi Ruiz deixa llits sense gent i gent sense llits“, afegint que “el tancament de llits a l’estiu no és el problema, el problema és que vostè no només els tanca a l’estiu, que  els ha tancat de forma estructural des del 2010 mentre també tanca quiròfans i redueix personal i les condicions de treball d’aquest personal“.Tot plegat“, continua Ribas, “provoca estrès, desmotivació i acaba perjudicant l’atenció als pacients” i, sobretot, “el problema és que ja hi ha múltiples dades que demostren els efectes de les retallades en l’assistència sanitària“, que ha vist reduïda la qualitat, afectant el personal sanitari i especialment, la ciutadania.

Switch to mobile version