Autor Ensenyament
4 Setembre 2014 a 09:00

Master en innovació per les pimes

Master in Business Innovation

Roda de premsa de presentació del Master in Business Innovation // Foto: Sergi Colomer

Roda de premsa de presentació del Master in Business Innovation // Foto: Sergi Colomer

El passat dimarts 2 de setembre va tenir lloc la roda de premsa de presentació de la 5º edició del Master in Business Innovation engegat pel Club Cecot d’Innovació i Tecnologia, conjuntament amb l’Euncet Business School.

Després de dos anys, finalment a sorgit a la llum aquest MBI amb unes eines i metodologia definides per part del Club d’Innovació i de l’Euncet, a més del know how de quatre edicions de MBI sota la direcció de Miquel Barceló i Francesc Solé Parellada, “pares de l’evolució del MBA cap a la Innovació i l’Emprenedoria”, segons Josep M. Ros, codirector del MBI i gerent de l’Euncet Business School.

Aquest MBI ha estat el resultat d’una demanda del mateix sector empresarial associat a la patronal catalana per tal que els seus professionals puguin disposar de formació superior reglada en innovació. Tal com va apuntar Valentí Sallés, president del Club Cecot Innovació i Tecnologia, “és el col·lectiu empresarial qui diu i expressa el que creu que necessita en matèria d’innovació”. Sallés també va afegir que “la innovació és una necessitat. Les empreses que han pogut mantenir l’activitat en els últims anys és perquè han fet les coses de manera diferent. Per tant, entenem aquest MBI com una eina al servei de la societat per tal de genera negoci i per cobrir un buit força important que hi ha actualment a l’entorn de la formació reglada en innovació”.

Dolors Puig, directora de l’Euncet Business School, per la seva banda, va remarcar la importància de la col·laboració entre una escola de negocis com és l’Euncet, amb una organització empresarial com Cecot, per tal d’oferir un programa demandat pel propi sector. Puig va comentar que “som una escola de negocis, per tant, hem d’entendre l’empresa i conèixer de prop les seves necessitats”. Pel que fa al contingut del MBI Puig va explicar que “el programa que oferim conjuga elements clàssics dels MBA amb la gestió de la innovació i l’emprenedoria, aspectes cabdals per al desenvolupament empresarial”. “És el coneixement el que ens fa generar nous negocis o millorar els que ja tenim”, va afegir.

Finalment, el director acadèmic de l’MBI i membre del Club Cecot d’Innovació i Tecnologia, Carlos Cosials, va destacar de la formació que “va dirigida a professionals en actiu perquè puguin capitalitzar aquests coneixements que ja tenen i per dotar-los d’eines per desenvolupar-se en l’entorn de l’empresa”. La major part del programa es desenvoluparà a Barcelona, al Tech Talent Center UPC, ja que s’ha pogut encaixar amb l’MBI de la UPC, però també es realitzaran Master Class i d’altres activitats formatives a la seu de la patronal Cecot, a Terrassa.

Switch to mobile version