Autor Cultura
28 Setembre 2014 a 10:30

“Pelat”, senzillesa i pulcritud al TNT

La força de la simplicitat

"Pelat" de Joan Català // Foto: Ventura López

“Pelat” de Joan Català // Foto: Ventura López

Ahir a la tarda es va poder veure a la Plaça Vella, dins el marc del Festival TNT, l’espectacle de Joan Català titulat “Pelat”.

Català irromp a la plaça amb tranquil·litat duent un pal pelat a l’espatlla i amb la concentració d’aquell que és a punt de realitzar una gran gesta. Observa l’espai, i de mica en mica determina amb guix la seva zona de treball. Marca quatre línies, dibuixa quatre cercles i ja ho té. Ja pot començar. Mentrestant, un munt de gent s’aplega al voltant d’aquest home que duu un pal a l’espatlla com si hi dugués una ploma, i es pregunta què té pensat fer.

Amb una tècnica corporal molt treballada, i un sentit de l’espai envejable, Català ofereix al mig del carrer un homenatge al circ, la dansa, el teatre i la performance. “Pelat” elimina qualsevol frontera entre l’artista i el públic, i des del primer moment s’estableix una connexió inexplicable entre els dos que genera un fort esperit de col·laboració per tal que el número tiri endavant.

Sens dubte, un espectacle de carrer autèntic, genuí, participatiu, divertit, genial, amb un desplegament tècnic meravellós i unes clares reminiscències al savoir faire característic de les escoles de París.

@anna_mestreseg

Switch to mobile version