Autor Cultura
1 Setembre 2014 a 15:00

Resultats de la Festa Major de Matadepera

Un cap de setmana competitiu

Cercavila celebrada el diumenge 31 d'agost al matí // Imatge del web de l'Ajuntament de Matadepera

Cercavila celebrada el diumenge 31 d’agost al matí // Imatge del web de l’Ajuntament de Matadepera

Aquest cap de setmana s’ha començat a preparar la cloenda de la Festa Major de Matadepera d’enguany que finalitza avui mateix. Entre d’altres activitats s’han dut a terme la Cercavila, la Cursa i el Sopar Populars, i el veterà Concurs de Totxos i Maquetes.

El passat dissabte dia 30, Marc Garcia i Sandra Sánchez es van proclamar campions de la Cursa Popular de Festa Major. En la categoria masculina, Garcia va aconseguit arribar a la meta després de transcórrer els 10Km en 32 minuts i 57 segons. La segona posició va ser per Enric Basallote Berenguera, que va cobrir la distància en 34 minuts i 13 segons; i el podi el va concloure el matadeperenc Marc Otero, que ho va aconseguir en un temps de 34 minuts i 56 segons.

Pel què fa a la categoria femenina, Sandra Sánchez va fer un temps de 38 minuts i 49 segons, seguida de Carme Ballesteros, que va cobrir el 10Km en 41 minuts i 20 segons, i finalment Esther Montosa, que els va recórrer en 42 minuts i 1 segon.

El mateix dissabte a la tarda es va celebrar una de les convocatòries més veteranes de la Festa Major, el Concurs de Totxos i Maquetes. Enguany ha celebrat la 32a edició i segueix a càrrec d’Isabel Busqueta. En aquesta edició el jurat va declarar que “totes les construccions han estat dignes de guanyar premis pel que ha estat molt difícil decidir”.

En la categoria de 8 a 10 anys, Gerard González es va endur el primer premi, Jaume Angel el segon, i Nil Taló el tercer premi. En la categoria d’11 a 14 anys, el primer premi va ser per Carla Benasca, el segon per Pere Amat, i Cristina Bel es va endur el tercer. En l’àmbit familiar, els Riba Ustrell van guanyar el primer premi, la família Prat el segon, els Troya Arancíbia el tercer, i els Ruiz Batet el premi accèssit. En la categoria de grups, els guanyadors van ser Jofre, Maurici, Feliu, Oleguer i Quirze; Alba Colomer, Evarist i Aina Roger en segona posició; i Xavi, Gemma, i Pep en tercer lloc. El lliurament de premis té lloc aquesta tarda a la Plaça de les Acàcies, entre la passejada del ruc i la xocolatada.

El dissabte va continuar amb altres activitats com el Taller de Dibuix amb cavallets i taller de fang, l’actuació infantil i Festa de l’Escuma, l’Skatejam, la Ballada de Sardanes, la segona nit de Vilagatzara i finalment el Sopar Popular, una de les convocatòries més concorregudes i tradicionals de la Festa Major.

El cap de setmana va concloure, entre d’altres activitats, amb la Cercavila del quart dia de Festa Major. Els preparatius es van iniciar a les 9 del matí amb la Plantada a la Plaça de l’Ajuntament, i l’inici del seguici a les 12 del migdia. Seguidament es va celebrar l’Ofici Solemne des del recent inaugurat monument dels gegants.  Al llarg del diumenge es van celebrar altres activitats com ara una nova sessió de golf, el XVI Open BTT Infantil i Juvenil, l’Art al Carrer, el Torneig de Billar, l’intercanvi d’aliments de Càritas, i el Frontó.

Per a més informació sobre les activitats de la Festa Major es pot consultar la pàgina web de l’Ajuntament de Matadepera.

Switch to mobile version