Autor Cultura
3 Setembre 2014 a 13:00

Sabadell i Sant Cugat acolliran el projecte “Què ens queda de 1714?”

A Sabadell l’exposició es va inaugurar dilluns

Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

Aprofitant la Festa Major de Sabadell, el Museu d’Història acull des d’aquest dilluns i fins al 12 d’abril del 2015 l’exposició Sabadell 1714. Les catorze cartes del duc de Berwick i Llíria. L’exposició és una nova instal·lació del projecte museístic Què ens queda de 1714?, que ha dut a terme la Diputació de Barcelona., i s’afegeix a les 16 exposicions que ja es poden visitar en diferents museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. El Museu de Sant Cugat també acollirà el projecte.

El projecte vol oferir una visió transversal dels fons dels museus a partir d’elements originals del segle XVIII que s’hi conserven o que estan relacionats, de manera directa o indirecta, amb els fets de la Guerra de Successió. Què ens queda de 1714? recull objectes que ajuden a reflexionar entorn dels canvis esdevinguts a la societat catalana en les dècades posteriors a la victòria borbònica. S’ha posat en funcionament una pàgina web amb continguts ampliats des d’on es podrà seguir el desenvolupament del projecte

Cartes del Duc de Berwick i ordre del 1714 és l’exposició organitzada per l‘Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i el Museu d’Història de Sabadell que es pot visitar a la sala d’exposicions temporals del vestíbul del museu. A més de Sabadell, hi ha 23 museus de la Xarxa de Museus Locals que acullen o acolliran objectes relacionats amb el projecte, entre ells el Museu de Sant Cugat.

Switch to mobile version