Autor Societat
29 Setembre 2014 a 14:00

Santi Vila anuncia que les obres de FGC finalitzaran a la primavera

La línia entrarà en funcionament el pròxim estiu

Vila i Ballart visitant les obres de Vallparadís Universitat // Imatge cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat

Vila i Ballart visitant les obres de Vallparadís Universitat // Imatge cedida pel Dep. de Territori i Sostenibilitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar el passat divendres 26 de setembre que les obres del perllongament de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Terrassa clouran la propera primavera, i que tota la línia estarà funcionant l’estiu vinent.  Es preveu una demanda d’un milió d’usuaris a l’any. Vila ho ha assegurat durant una visita a l’estació de Vallparadís Universitat, una de les tres que estan actualment en construcció dins de les obres de perllongament del Metro del Vallès.

L’alcalde de Terrassa Jordi Ballart, va rebre el divendres a Santi Vila a l’Ajuntament, per per tractar diferents qüestions relacionades amb les infraestructures, la mobilitat i la sostenibilitat a la ciutat. Així mateix, l’alcalde de Terrassa va expressar el seu desig que l’anunci fet pel conseller es faci realitat. “Després dels successius ajornaments que ha patit la data de finalització d’aquest projecte tan important per a la ciutat, vull pensar que aquest cop serà veritat i que no hi haurà més entrebancs”, va comentar Ballart.

La visita de les autoritats a l’estació va coincidir amb l’acte de presentació de l’acord entre FGC i la Mútua Terrassa pel qual l’entitat sanitària ocuparà part de l’edifici. L’alcalde ha recalcat que aquest fet lligarà quatre àmbits fonamentals per una mobilitat sostenible i responsable, “el conjunt sanitari de la plaça del Doctor Robert, el campus universitari, el parc de Vallparadís, i el conjunt monumental format per la Seu d’Ègara, el Castell Cartoixa, el Museu Tèxtil i la Casa Baumann, conferint una nova centralitat a la ciutat”.

L’alcalde, a més, ha afegit que “un cop acabin les obres, l’Ajuntament de Terrassa farà el seguiment de tot el procés de posada en marxa del servei per garantir que els trens circulin el més aviat possible”.

Tot i l’espera de les obres, iniciades ja fa 10 anys, Ballart ha celebrat l’entrada d’un servei com es la xarxa de metro, el qual suposa una “revolució per la ciutat”.

Avui dia, ja està feta tota l’obra civil, rails i catenària i només queda acabar les tres estacions: Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord (intercanviador) i Terrassa Nacions Unides (Can Roca). Es tracta d’un tram de doble via de 4,5 quilòmetres de longitud i tindrà un dipòsit de trens al final de la línia. Hi haurà una zona d’aparcaments tant a Vallparadís com a Nacions Unides.

 

Switch to mobile version