Autor Cultura
5 Setembre 2014 a 16:30

Terrassa homenatja els terrassencs assassinats el 1713

Hi participen varis centenars de persones

[wzslider info=”true”]

Diversos centenars de persones es van aplegar ahir al vespre a la Plaça  Vella de Terrassa, per dur a terme la Marxa de Torxes en homenatge als terrassencs assassinats per les tropes borbòniques al setembre de 1713 (veure notícia).

A la Plaça Vella, inici del recorregut de la marxa, es van encendre les torxes després de presenciar les actuacions dels Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere  i del Drac Baluk Astharot, i tot seguit es van recórrer els carrers del centre amb les torxes enceses, en un recorregut pels carrers del centre que va finalitzar a la plaça de la Torre del Palau, on, en entrar, s’apagaven les torxes. Durant el recorregut, a més, es va comptar amb el Ball de Serrallonga Grallers i Tabalers.

En aquesta plaça, van cantar la els Cantaires de Corals terrassenques,  i tot seguit, es va llegir el manifest de la Comissió pel 4 de setembre, a càrrec de l’activista Najoua Mesbahi. Al llarg del recorregut de la marxa de torxes es van poder sentir consignes a favor de la independència de Catalunya.

Switch to mobile version