Autor Societat
22 Setembre 2014 a 10:30

Terrassa ja té 20 contenidors de recollida selectiva d’oli domèstic

L’Ajuntament vol que els ciutadans reciclin l’oli usat

Contenidor situat a la Plaça del Progrés de Terrassa // Imatge: Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

Contenidor situat a la plaça del Progrés // Imatge: Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental juntament amb l’Ajuntament de Terrassa ha ampliat fins a 15 més els contenidors de recollida selectiva d’oli domèstic a la ciutat. Així doncs, els contenidors de color taronja han passat dels 5 que hi havia abans fins als 20 que hi ha actualment.

Aprofitant la implantació dels nous contenidors, aquests dies es portarà a terme una campanya de sensibilització ciutadana en què s’explicarà com s’ha de recollir l’oli de cuina, on es pot portar i quins avantatges ambientals té. Tot això anirà explicat en uns díptics informatius que reflectirà un missatge de prevenció i de sensibilització.

Com ja sabem, l’oli és un producte molt utilitzat en la majoria de cuines, ja sigui per fregir, guisar, amanir, etc. Però no tothom té clar què s’ha de fer amb l’oli una vegada és inservible i no podem reaprofitar-lo. Un dels errors més comuns és tirar-ho per l’aigüera, cosa que perjudica greument el medi ambient, ja que 1 litre d’oli domèstic contamina 1.000 litres d’aigua. Actualment, existeixen moltes opcions per a la recollida d’oli usat per reciclar-ho o reutilitzar-lo.

Només cal acumular l’oli usat en un recipient de plàstic, tancar-lo bé i portar-lo al contenidor de color taronja més pròxim. A Terrassa, a banda dels contenidors existents situats als carrers, l’oli també es pot portar a les Deixalleries Municipals de Terrassa Neta i Can Casanovas, i a qualsevol dels 72 punts de parada de la Deixalleria Mòbil. Un cop separat selectivament, l’oli recollit es recicla i el seu tractament permet transformar un residu brut i contaminant en un combustible net i respectuós amb el medi ambient: el biodièsel. D’aquesta manera, també es redueixen els gasos d’efecte hivernacle en la fabricació i la seva posterior utilització.

Al Vallès Occidental, la recollida dels contenidors, el manteniment i la logística del servei la porta a terme l’empresa d’inserció sociolaboral CIPO. Amb aquesta tasca s’ofereixen sortides professionals a persones amb risc d’exclusió social i laboral.

Switch to mobile version