Autor Política
18 Setembre 2014 a 09:00

Trobada d’ERC sobre la Biomassa del Vallès Occidental

Al Casal d’Ullastrell

Fotografia de la promoció de l’acte // Imatge cedida per ERC Vallès Occidental

Fotografia de la promoció de l’acte // Imatge cedida per ERC Vallès Occidental

Demà divendres 19 de setembre a les 19h, el grup polític d’Esquerra Republicana de Catalunya del Vallès Occidental organitzarà una trobada al Casal d’Ullastrell sobre la Biomassa a la comarca del Vallès Occidental.

Segons ERC Vallès Occidental és molt important fer més sostenible la comarca, i aplicar-hi un nou model de gestió dels boscos. En conseqüència organitzaran la xerrada en funció de tres objectius.

D’una banda sensibilitzar els electes actuals, i els futurs, sobre la necessitat d’apostar per la biomassa com a un futur sostenible, una eina de gestió de boscos i millora mediambiental i com a proposta de dinamització econòmica. De l’altra, la finalitat d’unir polítiques municipals, establir una xarxa de col·laboracions i publicar els casos exitosos. Finalment, la xarrada també persegueix l’objectiu de presentar els beneficis ambientals, econòmics i socials de la biomassa.

L’encarregat de fer la presentació de benvinguda al Casal d’Ullastrell, serà Joan Ballbè, alcalde del municipi. En qualitat d’assessors, s’ha convidat a la xerrada a Dionís Guiteras, alcalde de Moià i diputat del Parlament de Catalunya per a ERC; Joan Vallhonrat, propietari forestal; Pau Samperiz, enginyer forestal; i José Ramón Bono, president de BioBaiz, empresa nascuda de l’Assamblea d’Aturats de Sant Vicenç dels Horts.

La voluntat de fer aquesta trobada a Ullastrell es deu a que el govern del municipi, amb alcaldia d’ERC, ha adquirit recentment una caldera de biomassa per a la nova escola Serralavella. La posada en marxa de la caldera es preveu a partir de la inauguració de l’escola, a finals de novembre del 2014. D’aquesta manera se suma a Sant Llorenç Savall, també governat per ERC, que ja disposa de dues calderes d’aquest tipus a les instal·lacions municipals.

Switch to mobile version