Autor Ensenyament
25 Octubre 2014 a 18:00

25è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants

UNICEF i la Xarxa de Biblioteques Municipals ho celebren amb un especial

Gènius

Gènius // Imatge del web http://genius.diba.cat

UNICEF Comitè Catalunya i la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona celebren el 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant amb un especial durant els mesos d’octubre, novembre i desembre. Pretenen donar a conèixer els drets dels infants entre els usuaris, tant petits com grans, de les 230 biblioteques municipals de la Xarxa. L’acte inaugural d’aquest especial tindrà lloc demà a les sis de la tarda a la Biblioteca Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, on es durà a terme una sessió de contacontes a càrrec de l’actriu Clara Segura.

En el marc d’aquest “Especial 25 anys dels drets dels infants”, al web http://genius.diba.cat/, adreçat als nens i nenes de fins 12 anys, pot trobar-se un espai on es donen a conèixer aquests drets infantils. De la mateixa forma, s’ha editat també un cartell commemoratiu de l’aniversari, protagonitzat pels personatges del portal infantil Gènius i que podrà veure’s a totes les biblioteques de la Xarxa. La il·lustració del cartell ha anat a càrrec de Txesco Montalt.

D’altra banda, es disposaran racons amb els llibres recomanats exposats en els espais infantils de les biblioteques, i els nois i noies que participen als 40 clubs de lectura juvenil també treballaran llibres recomanats sobre el tema. Finalment, es podrà visitar en algunes biblioteques l’exposició “Galeria dels drets dels infants”, la qual va començar el seu recorregut a la Biblioteca Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat el passat dimarts 21 d’octubre, i que romandrà fins el dissabte 8 de novembre.

La Convenció sobre els Drets de l’Infant

La Convenció sobre els Drets de l’Infant va ser aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989. Es tracta del tractat internacional més ratificat de la història i reconeix totes les persones menors d’edat ciutadans de ple dret amb uns drets humans específics que cal promoure i protegir.

Switch to mobile version