Autor Política
15 Octubre 2014 a 16:00

Àmbit B-30 considera que els pressupostos de l’Estat perjudiquen Catalunya

Ho va denunciar el seu president

Àmbit B-30

Reunió de l’Àmbit B-30 presidida per Josep Monràs // Imatge cedida per l’Associació Àmbit B-30

A l’Àmbit B-30, l’associació que agrupa 23 municipis i entitats per potenciar aquest eix com a zona industrial, no li han agradat gens els pressupostos pel 2015 que ha presentat el govern espanyol. L’alcalde de Mollet i president de l’organització, Josep Monràs, assegura que els comptes “posen en evidència que l’Estat no contempla el territori de la B-30 com a eix econòmic prioritari”.

Des de l’associació denuncien que el projecte de pressupostos pel proper any gairebé no contempla inversions per a aquesta zona. Monràs lamenta que Catalunya rebi només un 9’5% del total de la inversió quan representa un 18% del PIB espanyol, però encara està més disgustat amb els diners que rebrà el territori de la B-30.

En concret, des de l’associació que presideix l’alcalde de Mollet es denuncia que els comptes no contemplen cap partida per al desdoblament de la línia de tren R3, l’única de tot Catalunya que encara opera amb via única. Cada dia 20.000 persones utilitzen aquesta infraestructura i per això Àmbit B-30 considera que desdoblar-la és fonamental “per vertebrar el territori i millorar la capacitat i transversalitat de la zona”.

L’organització també explica que els pressupostos no preveuen cap dotació per a la construcció dels intercanviadors ferroviaris que facilitarien els desplaçaments interns dins del territori i reduirien el temps de viatge. “És una inversió imprescindible”, assegura Monràs, però els comptes estatals no preveuen ni un euro per començar-los a construir.

Les denúncies de l’Àmbit B-30 no s’aturen a les vies del tren. Des de l’associació també denuncien que els pressupostos destinen una partida “insuficient” a les obres del tram Terrassa-Abrera de la carretera B-40. Per Monràs això “perjudica greument el territori, ja que aquesta infraestructura permetria alliberar trànsit a l’AP7 i a la B-30 i a altres carreteres locals”.

Switch to mobile version