Autor Política
4 Octubre 2014 a 11:30

Aprovació de la Llei de drets del col•lectiu LGTB

La Secretària de Justícia i Drets Civils del PSC de Terrassa ho celebra

Lluïsa Melgares

Lluïsa Melgares // Imatge del web www.terrassa.org

El PSC de Terrassa ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació aquest dijous de la Llei de drets del col·lectiu LGTB i per l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. Segons ha expressat la Secretària de Justícia i Drets Civils del PSC de Terrassa, Lluïsa Melgares: “Avui culmina una gran lluita de la que nosaltres hem format part, com tantes altres associacions, entitats i persones a títol individual” i ha afegit: “Però encara ens queda molt camí per recórrer cap a la igualtat real i efectiva, sense prejudicis de cap mena.” En aquest sentit, Melgares ha recordat que encara avui, hi ha països on l’homosexualitat està perseguida i alguns estats, com Rússia, que estan fent passos enrere en matèria de drets del col·lectiu LGTB.

Amb l’aprovació d’aquesta nova Llei, la societat obté una nova eina jurídica eficaç per a l’erradicació de l’odi, menysteniment i discriminació de les persones LGTB. Segons Lluïsa Melgares: “Durant molts anys s’ha dut a terme un important treball de sensibilització i divulgació per tal que lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals, assolissin un reconeixement social i polític que se’ls havia negat fins ara fa pocs anys i que avui ja és una realitat afortunadament”. A més, ha remarcat la secretària: “La llei és important perquè per primera vegada és recull com a infraccions els actes de discriminació, donant-se així recursos per acabar amb la impunitat. I és que no podem oblidar que darrera les estadístiques que ens mostren amb números els actes discriminatoris existents, , hi ha persones que pateixen”.

Melgares, que ha assistit avui a la sessió del Parlament, ha volgut agrair als col·lectius la seva lluita i ha explicat que des del PSOEha estat un orgull estar al seu costat” En aquest sentit, la Secretària de Justícia i Drets Civils del PSC de Terrassa ha volgut posar en relleu “la important tasca que ha dut a terme el Partit Socialista en defensa del col·lectiu LGTB i dels seus drets” i en aquesta línia, ha posat com a exemple la Llei que regula el matrimoni i l’adopció per part de parelles del mateix sexe. “Una normativa que ens va situar com un dels països capdavanters en matèria d’igualtat LGTB i que, darrerament hem vist perillar en diverses ocasions des que governa el Partit Popular”. En aquest sentit, Melgares ha avançat que el PSCvetllarà perquè cap govern ni cap estament ens faci retrocedir ni un pas en la conquesta de drets” i ha afegit: “treballarem per millorar i ampliar la regulació actual en matèria de drets del col·lectiu LGTB”.

Switch to mobile version