Autor Política
12 Octubre 2014 a 17:00

Catalunya a la XII reunió de les Parts del Conveni de Diversitat Biològica

Iniciatives catalanes per complir els objectius

Logo de la XII reunió de la Conferència de les Parts (COP) signatàries del Conveni de Diversitat Biològica (CBD) // Imatge del web del COP12

Logo de la XII reunió de la Conferència de les Parts (COP) signatàries del Conveni de Diversitat Biològica (CBD) // Imatge del web del COP12

Des d’avui i fins al 15 d’octubre, una delegació del Govern de Catalunya, encapçalada Marta Subirà, directora general de Polítiques Ambientals, participarà en la XII reunió de la Conferència de les Parts (COP) signatàries del Conveni de Diversitat Biològica (CBD), que s’està celebrant des del 6 i fins 17 d’octubre a Pyeongchang (República de Corea) sota el títol “Biodiversitat per al Desenvolupament Sostenible”.

L’objectiu de la presència de Catalunya en aquesta reunió internacional és vetllar pel reconeixement dels governs subestatals en la planificació i gestió de les polítiques ambientals orientades a la conservació de la biodiversitat i el desenvolupament sostenible, així com també explicar les iniciatives catalanes en compliment dels objectius d’Aichi per a la conservació de la biodiversitat, i divulgar el concepte de la responsabilitat exterior en la conservació de la biodiversitat global, amb l’organització d’un esdeveniment paral·lel.

Després de la creació del Comitè Assessor de Governs Subnacionals, aquesta és la segona reunió del Conveni de la Diversitat Biològica de la Nacions Unides. El Comitè, constituït després d’un mandat de la COP11, l’any 2010, i reunit a Barcelona l’any passat, participa activament per primer cop en la Cimera de governs locals i subnacionals per a la biodiversitat 2014.

Aquesta cimera dóna a conèixer la implementació dels diferents nivells governamentals dels objectius del Pla estratègic de Biodiversitat 2011-2020 i els objectius d’Aichi per a la conservació de la biodiversitat, inclosos en el mateix pla. Catalunya tindrà la oportunitat d’exposar el seu progrés en l’acompliment d’aquests objectius en un esdeveniment paral·lel oficial de la COP12.

Dins el programa oficial de la COP12, Catalunya, que copresideix la organització internacional nrg4SD, la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible, lidera un esdeveniment paral·lel sobre la responsabilitat ambiental exterior en la pèrdua de la diversitat global. Serà un acte per valorar la responsabilitat dels països en el marc d’internacionalització de l’economia i la seva incidència en la contínua pèrdua de la biodiversitat. L’organització d’aquest acte compleix amb un dels tres projectes executius d’acció del Comitè Assessor dels Governs Subnacionals del CBD.

La Declaració de Gangwonn, i la proposta d’esmenes a les resolucions que hauran d’aprovar les Parts, s’enfoquen en enfortir el paper dels governs locals i subnacionals. En aquest context, Catalunya ha estat convidada a participar en un acte sobre el Desenvolupament Sostenible en Governs Locals i Subnacionals, que intentarà donar resposta sobre com les ciutats i els governs subestatals poden contribuir en l’Agenda de Desenvolupament Post-2015, i al Pla Estratègic del Conveni de Diversitat Biològica.

Switch to mobile version