Autor Economia
21 Octubre 2014 a 16:00

El CIESC i les patronals, units per assessorar millor

Les patronals i el Consell Intersectorial d’Empreses seguiran potenciant l’assessorament financer per arribar a més empreses

 

President_vicepresident_CIESC

Imatge del President i el Vicepresident del CIESC // Imatge cedida pel Consell Intersectorial d’Empresaris.

Un dels principals problemes que molts empresaris tenen en el context econòmic actual és la dificultat per trobar finançament. És per això que el Consell Intersectorial d’Empreses (CIESC) i les patronals ACEB (Berguedà), FOEG (Girona), FAGEM (Maresme), UEA (Anoia), UEP (Penedès) i UIER (Ripollès), han decidit unir esforços per aportar més i millors solucions a aquest problema.

El servei d’assessorament de les set patronals va entrar en funcionament l’any 2013, a través  del programa de Diagnosi i Acompanyament Financer promogut pel servei ACCIÓ del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. Els bons resultats, l’any passat es van atendre més de 60 empreses, han fet que s’hagi decidit fer un pas més i obrir aquest servei a totes les patronals i sectorials que formin part de Foment, per poder arribar a així a més empreses.

El principal objectiu d’aquest programa, subvencionat totalment per la Generalitat de Catalunya, és ajudar les petites i mitjanes empreses, ja que en molts cassos “no disposen d’un departament financer propi o de personal especialitzat en finances”, segons ha afirmat el president del CIESC, Carles Montesinos.

El servei consta d’un anàlisi de la situació financera de cada negoci i d’una llista de propostes per millorar aquesta situació i crèixer a nivell econòmic.

Les millores en l’agilitat dels tràmits a travès del programa ACCIÓ i el fet d’arribar a més empreses milloraràn de ben segur les xifres de l’any 2013. Les set patronals catalanes disposen de la plataforma http://assessorsenxarxa.cat/ per dur a terme aquest servei.

Switch to mobile version