Autor Sanitat
13 Octubre 2014 a 16:45

Es dóna per controlat el brot de legionel•losi de Sabadell i per tancat el de Ripollet

En el 50% dels casos no s’identifica l’origen

Parc Taulí

Parc Taulí // Foto: Sergi Colomer

L’Agència de Salut Pública de Catalunya dóna per controlat epidemiològicament el brot de legionel·losi de Sabadell. En els darrers tretze dies ningú ha iniciat la simptomatologia que es pugui incloure en aquest brot.

En total han estat 41 casos confirmats, dels quals 5 continuen ingressats i 6 han estat defuncions (una inclosa per diagnòstic postmortem provisional). Tots els pacients que segueixen ingressats tenen patologies greus i 4 d’elles es troben en situació clínica molt greu. L’edat mitjana d’elles es situa en els 75 anys.

Tots les persones han estat infectades abans de portar a terme les actuacions de control (mostreig, neteja amb tractament de xoc de les instal·lacions iniciades el 15 de setembre i finalitzades el dia 20 de setembre).

El recompte final dels casos es coneixerà en finalitzar la investigació epidemiològica amb la pràctica de totes les anàlisis pertinents, que han estat al voltant d’un centenar.

A hores d’ara resten pendents els resultats dels estudis moleculars que han de permetre comparar les mostres humanes i les ambientals i esbrinar l’origen causal del brot, tot i que els estudis epidemiològics indiquen que, en més del 50% dels casos arreu del món, l’origen no s’arriba a identificar amb certesa absoluta.

El brot de Ripollet s’ha donat com a tancat ja que no hi ha hagut cap cas en dos períodes d’incubació, que equival a 20 dies des de l’inici de símptomes des del darrer cas.

Switch to mobile version