Autor Ensenyament
23 Octubre 2014 a 17:00

La Cambra de Terrassa presenta el pla per iniciar el projecte Dual-VET

L’objectiu és traslladar el model alemany i austríac d’FP Dual

Reunió del projecte Dual-VET celebrada a Viena // Imatge cedida per la Cambra de Comerç de Terrassa

Reunió del projecte Dual-VET celebrada a Viena // Imatge cedida per la Cambra de Comerç de Terrassa

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa va presentar el pla de treball per poder iniciar la fase pilot d’implementació del projecte europeu Dual-VET (Vocation Educational and Training) a Espanya i Portugal. L’acte va tenir lloc durant els dies 15 i 16 d’octubre a Viena. La fase pilot, que comptarà amb la implicació de 15 empreses dels sectors de l’automoció i el turisme, començarà durant aquest mes d’octubre i es desenvoluparà fins al setembre de 2015. L’objectiu del projecte és transferir el model de gestió de l’FP Dual alemany i austríac a Espanya i Portugal.

El pla de treball començarà amb una campanya de comunicació i sensibilització orientada especialment als sectors metal·lúrgic, automoció i turisme, i amb la selecció de les empreses d’acord amb els perfils i especialitats que es defineixen al projecte. Els que més es buscaran són els de mecatrònica, gestió hotelera i tutors d’empresa. A més, a partir de març de 2015 s’iniciarà un pla d’acció pilot de desenvolupament de les pràctiques professionals a les empreses amb el suport d’un manual bàsic i una guia pràctica per als tutors d’empresa. El projecte pilot consisteix a formar tutors d’empresa de forma similar a la que es fa a Alemanya i Àustria amb els tutors de pràctiques a la formació professional dual. Per a la Cambra de Terrassa, el sistema Dual-VET es caracteritza perquè valora i aprofundeix en l’aprenentatge i en el domini de competències i habilitats transversals en l’àmbit de la formació dual i, a més, ofereix suport en matèria de coneixement tècnic i assessorament qualificat.

El projecte Dual-VET també és impulsat per la Cambra de Comerç i Indústria de Saragossa, Alemanya, Àustria i Innovafor, de Portugal. Els principals objectius del projecte són transferir el coneixement d’alemanys i austríacs en l’àmbit de la formació professional dual, a més de desenvolupar un sistema que transfereixi aquest model d’èxit a diferents països, com Espanya i Portugal, mitjançant l’assessorament a les empreses que participen de la formació dual.

Al final del període de formació, que durarà 30 hores i acabarà el maig de 2015, s’implementarà el procés d’avaluació, que culminarà amb el lliurament d’una certificació d’aprofitament a les empreses i els tutors participants en el projecte. En finalitzar el projecte, es farà la presentació final a nivell europeu de les conclusions i dels resultats de la fase pilot implementada a Espanya i Portugal.

Switch to mobile version