Autor Economia
23 Octubre 2014 a 17:30

Les activitats del Fòrum Vallès Innova han arrencat amb la presència de Montserrat Mundi i Anna del Frago

“Si no innovem, no som res”

[wzslider info=”true”]

Avui al matí, dins el marc del Fòrum Vallès Innova, s’ha celebrat a l’Auditori de l’espai Nodus Barberà, el plenari titulat “El nou procés de reindustrialització: integració de la tecnologia en la indústria”. El Fòrum, organitzat pels ajuntaments de Sant Quirze del Vallès, i Barberà del Vallès, s’allargarà durant tot el dia d’avui fins a les 18.30h.

REEM, l’humanoide de CEO Pal Robotics

REEM, l’humanoide de CEO Pal Robotics // Foto: Joan Murcia

Jordi Cuadras, encarregat de presentar el plenari, ha iniciat la seva intervenció recordant l’objectiu del Fòrum Vallès Innova, “reunir les empreses i empresaris del territori, per trobar entre tots al llarg de la jornada, noves idees per fer créixer cadascun dels negocis amb la innovació empresarial com a principi”. En aquest sentit, Cuadras ha destacat la trobada de l’humanoide REEM, creat per CEO Pal Robotics, que ha rebut els ponents i les autoritats amb la nova fragància Fragància i-Vallès creada expressament per al Fòrum a càrrec del Grup Catinsa.

Seguidament, l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, ha explicat que el Fòrum Vallès Innova és un projecte que “va néixer de l’iVallès que es va treballar des dels propis ajuntaments de Barberà del Vallès i de Sant Quirze del Vallès. És un treball que ens ha estat facilitat també per la Diputació de Barcelona, i també amb participació d’altres agents com universitats i altres empreses de gran valor afegit, fent que avui posem en comú totes aquelles aportacions que ens puguin fer créixer, innovar, participar en com podem ser creatius i què tenim de valor afegit”.

Mundi ha agraït la participació al Fòrum de tots els tècnics de l’ajuntament, així com de tots els col·laboradors, i en especial de Carinsa que ha definit com “un referent de Sant Quirze del Vallès” i una “empresa important de gran coneixement” que sempre col·labora amb l’ajuntament i aporta “totes les eines que fan possible innovar i créixer”. L’alcaldessa de Sant Quirze ha finalitzat la seva intervenció afirmant que “sense un bon coneixement, sense que siguem competitius, i sense una bona creativitat crec que no anirem enlloc, per això avui és un gran dia”.

Ana del Frago, alcaldessa de Barberà del Vallès, ciutat que acull el Fòrum, ha agraït la presència de Montserrat Mundi ja que segons del Frago “els alcaldes, alcaldesses, regidors… han d’estar presents en tots aquells actes que pensem que són prioritaris per encarar el futur d’una altra manera”. L’alcaldessa de Barberà ha assegurat que “en aquest moment, molts creiem que el debat és aquest: de quina manera sortim d’aquesta crisi, i quin model construïm”. En aquest sentit, i des del punt de vista de la innovació, pilar clau del Fòrum d’enguany, del Frago ha afirmat que se’n pretenen obtenir “productes concrets que van en aquesta línia, a reflexions sobre el màrqueting, sobre les empreses, a casos de bones pràctiques que ens han d’ajudar a avançar i a millorar plegats”.

L’alcaldessa de Barberà ha assegurat que “estem forjant el camí de sortida d’aquesta crisi, hem de treballar perquè el model econòmic, el model de creixement, (…) sigui inclusiu”, doncs afirma que malgrat l’exportació, el comerç i el turisme, entre d’altres, comencen a tenir unes tendències positives, aquest fet “no té un reflex al mercat laboral, i molt menys en aquells col·lectius més vulnerables”. Ana del Frago ha conclòs sentenciant que “ens hem d’esforçar moltíssim en l’educació i en la formació perquè aquesta és la marca que fa que una societat tiri cap endavant i no se n’oblidi d’aquells que ho passen pitjor”.

En una entrevista concedida al Grup Informa, les dues alcaldesses han remarcat la importància d’aquest Fòrum, en tant que ambdós municipis compten amb empreses importants situades en grans zones de polígons industrials. Ana del Frago ha explicat que per Barberà, el Fòrum “és una passa més, un instrument més, que pot ser molt útil per la consolidació, el creixement, i la competitivitat de les empreses del nostre territori”. Montserrat Mundi, per la seva banda, ha assegurat que “Compartim exactament les mateixes idees i el mateix objectiu: sumar esforços per intentar posar les nostres empreses en un món competitiu on hi hagi coneixement, cooperació, per ser millors, i per destacar més que en altres llocs”.

En relació a si consideren que, malgrat el fòrum es realitzi dins el marc del Fòrum Barberà Innova, creuen que el Fòrum del Vallès, del Frago ha comentat que “és una bona oportunitat perquè sigui aparador del que fem al Vallès, i perquè conflueixin el món acadèmic, de la recerca, de la innovació amb tots els agents econòmics i socials que hi col·laboren” i que és important perquè “el grau de qualitat de les persones que intervenen als plenaris, a les càpsules d’innovació, i a les taules rodones, és molt alt”. Mundi ha afegit que no intenten competir ni entre els municipis, ni amb altres territoris amb aquest Fòrum, simplement pretenen “intentar posar en solfa tot allò que políticament creiem que toca fer ara”.

Pel què fa a la innovació, Montserrat Mundi ha assegurat que “la innovació és un dels eixos importants, ja fa anys” i que cal tenir clar que “si no innovem, no som res. Innovar és imprescindible en tot”. L’alcaldessa de Barberà ha coincidit amb Mundi afirmant que “aquelles empreses que tenen la innovació incorporada a la seva manera de fer, lògicament, són més fortes perquè tenen moltes més capacitats exteriors i internes” però ha afegit com a contrapunt que, “la innovació ajudarà, però sobretot ajudarà la capacitat d’inversió i de liquidat” perquè no cal oblidar que actualment “les empreses necessiten poder tenir crèdit per poder treballar”.

Switch to mobile version